Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада вдосконалює та упорядковує проведення ярмарків

03 березня 2020 року, 14:08

Київ прагне забезпечити високий рівень організації та безпеки під час проведення міських ярмарків. У зв’язку із цим Департамент промисловості та розвитку підприємництва пропонує чітко регламентувати дні проведення, посилити перевірку якості продукції та запровадити оцінку діяльності комунальних підприємств. Про це повідомив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Вадим Фіоктістов під час розширеного засідання Колегії Київської міської державної адміністрації.

«Столиця одна з перших в Україні започаткувала проведення ярмаркових заходів, які отримали схвальні відгуки від киян. Наразі щотижня проводяться більше 70 ярмарків, у яких беруть участь понад 3 тисячі фермерських господарств і підприємств харчової та переробної промисловості. Звісно, це потребує значних організаційних зусиль і потребує вдосконалення», – повідомив керівник Департаменту.

За його словами, місто прагне покращити організацію ярмарків, аби їх робота забезпечувала киян всім необхідним і була комфортною. Департамент запропонував внести зміни, зокрема, скоротити проведення ярмарків за рахунок виключення регулярних і сезонних. Тобто забезпечити проведення сільськогосподарських ярмарків лише у п’ятницю, суботу, неділю та святкові дні.

«Таке рішення дозволить покращити організацію і не захаращувати вулиці міста товарними точками. Також ми хочемо сфокусуватися на покращенні комфорту і перевірці продукції. Так, у 2019 році мобільною пересувною лабораторією проведено 17833 дослідження. До участі в ярмарках не допускаються учасники, які мають такі документи з інших регіонів України. Наразі Департамент опрацьовує питання щодо використання та/або передачі ще 2 мобільних лабораторій», – резюмував Вадим Фіоктістов.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]