Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада забезпечить пересипку території полігону № 5 та розглядає ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу – Петро Пантелеєв

13 жовтня 2016 року, 18:14

До кінця поточного року міська влада виконає пересипку 9-ти гектарів «карти» полігону № 5, а наступного року – забезпечить перекриття всієї його площі. Однак влада Києва в перспективі розглядає поступове закриття полігону після рекультивації та створення потужностей із переробки та більш раціональної утилізації сміття. Спільно з активом навколишніх сіл міська влада Києва розробила чіткий план дій щодо полігону. Про це сьогодні заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Для вирішення цих та інших питань, пов’язаних зі сміттям, створено міжвідомчу комісію, куди увійшли представники місцевих рад та активісти сіл Підгірців, Ходосівки та інших.

Наразі роботу полігону відновлено, а завезення відходів туди мінімізовано.

«Уже більше місяця тривають активні перемовини з мешканцями селищ, які знаходяться біля полігону № 5. Зокрема, представники міської адміністрації провели спільну нараду в Підгірській сільраді. Разом напрацювали план заходів до жовтня 2018 року, метою яких у перспективі є закриття полігону. Але поки ми не забезпечимо альтернативну переробку сміття – полігони закривати просто небезпечно. Якщо ж полігон будуть перекривати надалі, то виконати обіцяне міська влада просто не матиме змоги», – сказав заступник голови КМДА.

Він наголосив на тому, що до кінця року місто виконає пересипання 9 га полігону, які є причиною сморіду, а вже у квітні наступного року буде забезпечено перекриття всієї карти полігону.

«На наступний рік також заплановано введення другої черги обладнання з переробки фільтрату. Як ви знаєте, цього року ми частково відновили роботу цього німецького обладнання, яке зменшує обсяг фільтрату на 80%. Крім того, на полігоні оновлено програмне забезпечення, виконано капремонт насосів, дозаторів, аутопсію (перевірку) мембранних елементів. Відремонтовано електронні ваги, які фіксують ту кількість сміття, яка завозиться на полігон», – сказав Петро Пантелеєв.

У ході перемовин мешканці села Підгірці наголошують на необхідності будівництва сміттєпереробного заводу.

«Ми зараз розглядаємо кілька потенційних локацій для його зведення. Однією з них може стати ділянка, яку пропонує Підгірська сільрада. Київ налаштований на конструктивні дії і розраховує на таку ж позицію від області», – сказав Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]