Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада закликає виробників ліків для онкохворих не спекулювати на темі життя киян – Микола Поворозник

01 квітня 2016 року, 13:01

Міська влада закликає виробників ліків для онкохворих не спекулювати на темі життя киян. Йдеться про фактичний зрив процедури тендерних торгів, що стався через недостатню кількість учасників.

«Оскільки для участі у процедурі, яка відбулася 22 березня 2016 року, заявки подали менше двох постачальників, торги на закупівлю лікарських засобів для лікування онкологічних хворих відмінено за десятьма з дванадцяти найменувань», – розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами через відсутність централізованої закупівлі онкопрепаратів Міністерством охорони здоров’я України в 2015 році, столична влада винайшла можливість збільшити асигнування на закупівлю лікарських засобів онкологічним хворим столиці. Так, з міського бюджету в 2015 році було виділено 15 млн. грн., а в 2016 – 20 млн. грн. Проте життєво необхідні ліки наразі не можуть бути придбані.

«Ситуація наразі склалася просто абсурдна. З одного боку місто має реальні гроші та готове закупити ліки, які не по кишені багатьом хворим. З іншого – охочих продати ці ліки не знаходиться. З 12 позицій ми можемо закрити лише дві, з 20 млн. грн. витратити на закупку лише близько 7 млн. грн», – зауважив Микола Поворозник.

Він повідомив, що повторна процедура тендерних закупівель з придбання медичних препаратів для онкологічних хворих відбудеться 11 квітня 2016 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]