Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міські острови Труханів і Муромець облаштують як рекреаційні зони

20 лютого 2018 року, 11:23

КП «Київський центр розвитку міського середовища» проводить закритий архітектурний бліц-конкурс на визначення кращої передпроектної пропозиції благоустрою центральної частини урочища Чорторий (острів Труханів – острів Муромець) у Деснянському районі столиці. Програму та умови конкурсу, а також текстові, графічні та фотоматеріали затверджено розпорядженням КМДА.

Кращу передпроектну пропозицію обиратимуть для розвитку та збереження історичного, природно-ландшафтного, екологічного, туристичного та рекреаційного потенціалу центральної частини міста і дніпровських островів у цілому з урахуванням природоохоронного законодавства України. Співорганізатор – громадська організація «Асоціація ландшафтних архітекторів України».

Розвиток центральної частини урочища Чорторий має стати одним із прикладів ефективної співпраці громадськості та місцевої влади у вирішенні питань розвитку невпорядкованих, занедбаних територій. Адже острів Муромець – це найбільший за площею київський острів (800 га). Проте комплексне впорядкування публічного простору на островах малорозвинене. Зокрема, конкурсанти мають урахувати існуючі проблеми території. Крім того, у передпроектних пропозиціях мають також урахувати підтримання екологічної рівноваги дніпровського міського ландшафту, створення нових робочих місць, додаткові надходження до столичного бюджету у випадку залучення інвестицій і використання територій у рекреаційних та розважальних цілях. При цьому також важливо розуміти, що частина території є об’єктом природно-заповідного фонду.

Виставка конкурсних проектів триватиме в приміщеннях Київської міської державної адміністрації і Департаменту містобудування та архітектури протягом двох тижнів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]