Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місто ініціює розрив договорів із підприємством, яке неякісно харчує школярів

11 жовтня 2019 року, 10:03

Столична влада розпочала активні зміни в дитячому харчуванні в навчальних закладах. На сьогодні комунальні підприємства столиці протестували декілька підходів до харчування та, маючи позитивні відгуки, розпочали запровадження нових систем.

У той же час приватне підприємство «ПОНТЕМ.УА», незважаючи на неодноразові попередження, продовжує свою політику ставлення до харчування школярів виключно як до власного бізнесу, спрямованого на отримання прибутку і нехтує закликами міської влади та громади привести до ладу якість харчування. Місто готове до рішучих законних кроків для захисту маленьких киян від недоброзичливих бізнесменів.

«Останні повідомлення щодо безпрецедентно неякісної послуги з організації харчування в закладах освіти Києва ТОВ «ПОНТЕМ.УА» є свідченням того, що зазначена компанія перейшла межу, перетворивши рішення київської міської влади щодо забезпечення безкоштовними гарячими сніданками учнів початкової школи та учнів пільгових категорій у сумнівний неїстівний результат. Лише за п’ять тижнів нового навчального року у двох школах Дарницького та Дніпровського районів згідно приписів ГУ Держпродспоживслужби закриті харчоблоки через порушення, допущені ТОВ «ПОНТЕМ.УА». Це вже не випадковість, а тенденція!» – заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, те, що відбувається із харчуванням у закладах освіти, – це вже не просто людський фактор, а систематичні порушення, за які підприємство має понести відповідальність за законом. І відповідальність має бути максимально строгою, бо мова йде про безпеку та здоров’я наших дітей.

«Кричущій випадок у школі №332 Дарницького району змушує мене звернутись до замовника послуги з організації харчування, а саме: до Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації з вимогою проведення ретельної перевірки разом з ГУ Держспоживслужби фактів, викладених у соціальних мережах, негайного відсторонення компанії «ПОНТЕМ.УА» від надання послуг у цій школі на час проведення перевірки, термінової (до 15.10.2019 року) організації альтернативного харчування для дітей школи №332 і гімназії «Київська Русь» та прийняття адекватних рішень. Наша позиція дуже проста: у разі систематичного порушення постачальником умов договору, такі договори повинні розриватись. Діти повинні отримувати виключно якісну, корисну та смачну їжу», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Систематичні перевірки організації харчування очікують й інші школи, у яких приватне підприємство організовує харчування.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]