Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місто працює над удосконаленням процедури оформлення спецперепусток у транспорт на випадок жорсткого локдауну

20 серпня 2021 року, 12:38

Міська влада продовжує роботу над удосконаленням процедури оформлення спецперепусток для користування громадським транспортом на випадок посилення карантинних обмежень. З 10 серпня у тестовому режимі працює електронна форма подачі заявок.

«Підприємства столиці активно реєструються в системі, подано понад три тисячі заявок. Нині місто опрацьовує механізм, як зможуть користуватися громадським транспортом пільгові категорії, які їздять за посвідченнями. А також кияни, які потребують медичних процедур і соціальні працівники, які  доглядають за хворими. Принципово важливо подбати про ці вразливі категорії людей вже зараз», – зазначив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

Він нагадав, що  керівники підприємств уже зараз можуть авторизуватись у системі https://qpass.kyivcity.gov.ua та подати заявку, щоб заздалегідь пройти необхідну перевірку. Для отримання позитивного рішення потрібно обґрунтувати критичну необхідність роботи підприємства в період жорсткого карантину.

У Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій КМДА наголосили, якщо підприємство не отримало позитивного рішення, його керівник може повторно подати заявку та більш детально обґрунтувати приналежність до об’єкту критичної інфраструктури міста.

Подальше рішення про надання перепусток прийматиме Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій уже після оголошення дат та умов локдауну, якщо у цьому буде необхідність.

«Акцентую увагу, що рішення про надання спецперепусток буде ухвалюватися лише після запровадження у столиці суворих карантинних обмежень. На даний час таких передумов немає», –  підкреслив Олексій Кулеба.

Нагадаємо, що спеціальна перепустка буде діяти на базі транспортної карти та карти киянина. Нею можна буде підтвердити право проїзду в громадському транспорті та сплатити проїзд в період локдауну. QR-квитки в період суворого карантину діяти не будуть.

У разі виникнення складнощів під час подачі заявок на оформлення спецперепусток, Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА радить звертатися на пошту: [email protected]

Покроково про оформлення заявок – за посиланням.

Нагадаємо, Олексій Кулеба відповів на найпоширеніші запитання щодо отримання спецперепусток у громадський транспорт на випадок локдауну.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]