Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місто придбало 112 квартири для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у 2018 році

20 листопада 2018 року

Місто придбало 112 квартири для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у 2018 році

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили міську цільову програму «Діти. Сім’я. Столиця на 2019-2021 роки», а також заслухали інформацію про виконання чинної програми.

Відтак, протягом січня-жовтня цього року столиця придбала для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування 122 квартири. З них 110 квартир вдалося купити за рахунок міських коштів, ще 12 – завдяки субвенції з державного бюджету.  Також протягом відповідного періоду було закуплено 7 автомобілів для дитячих будинків сімейного типу.

«Це стало можливим завдяки реалізації міської цільової програми «Діти. Сім’я. Столиця на 2016-2018 роки». У її рамках також було створено Київський міський соціальний гуртожиток для дітей-сиріт. А заходами соціально-правового характеру було охоплено 900 дітей, які опинилися у складних життєвих ситуаціях. На нову програму, яка буде реалізована вже у 2019-2021 роках міська влада пропонує збільшити видатки на 95 мільйонів гривень. Планується загальне фінансування на рівні 337 мільйонів гривень», –  зазначив голова постійної комісії КМР з питань бюджету Андрій Странніков.

Збільшення видатків пов’язано з низкою додаткових заходів, які буде впроваджено у місті, кажуть у мерії. Приміром, передбачається надання послуг дітям, у яких батьки звільнилися з місця позбавлення волі або ж перебувають у конфлікті із законом. Також у планах організація соціальної роботи з родинами, де батьки мають проблеми з психічним здоров’ям. Окрім того, передбачені різні заходи та програми щодо соціалізації ВІЛ-інфікованих підлітків, проведення акцій до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

Програму «Діти. Сім’я. Столиця на 2019-2021» мають винести на одне з пленарних засідань Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]