Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місто придбало путівки на оздоровлення для маленьких киян пільгових категорій

07 червня 2023 року, 15:35

Для дітей пільгових категорій у Києві передбачено оздоровлення за кошти міського бюджету. За міською цільовою програмою «Турбота. Назустріч киянам» місто придбало 571 путівку для оздоровлення маленьких киян та 463 путівки для дорослих, які їх супроводжують. Про це повідомив Департамент соціальної політики КМДА.

Оздоровчі путівки закуплені до санаторію «Карпати» в Закарпатській області (335 путівок для дітей та 271 путівка для осіб, які їх супроводжують), а також до санаторію «Орізонт» в Одеській області (236 путівок для дітей та 192 путівки для осіб, які їх супроводжують).

Оздоровлення у санаторіях розпочинається вже 8 червня та триватиме до 20 листопада.

Крім того, наразі за кошти міського бюджету триває закупівля путівок на оздоровлення та реабілітацію для дітей із інвалідністю віком до 18 років.

Як нагадує Департамент, щороку Київ закуповував путівки до міста Скадовськ Херсонської області. На жаль, через агресію російської федерації проти України реабілітаційний центр Скадовська для маленьких киян із інвалідністю недоступний, тож реабілітацію вони будуть проходити в іншому місті півдня України.

Довідково.

Згідно з міською цільовою програмою «Турбота. Назустріч киянам» на 2022-2024 роки передбачено оздоровлення у супроводі одного з батьків або іншого законного представника дітей наступних категорій:

  • дітей киян-учасників антитерористичної операції;
  • дітей киян-Захисників і киянок-Захисниць України віком до 14 років;
  • дітей киян-військовослужбовців військових частин, які дислокуються на території Києва, віком до 14 років;
  • дітей учасників антитерористичної операції, загиблих (померлих) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час участі у антитерористичній операції віком до 18 років;
  • дітей загиблих (померлих) киян-Захисників і киянок-Захисниць України віком до 18 років;
  • дітей киян-учасників антитерористичної операції, які перебувають у полоні або зникли безвісти, віком до 18 років;
  • дітей киян-постраждалих учасників Революції Гідності віком до 14 років;
  • дітей киян-Героїв Небесної Сотні віком до 18 років.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]