Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місто продовжує працювати над забезпеченням житлом учасників бойових дій на сході України – Дмитро Загуменний

14 липня 2020 року, 16:32

У 2019 році за рахунок міського бюджету отримали житло 110 учасників АТО, які потребували поліпшення житлових умов. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

«Міська влада продовжує працювати над забезпеченням житлом учасників антитерористичної операції та членів родин наших загиблих захисників. Багато хто з них потребує поліпшення житлових умов. І завдання міської влади – вирішувати цю проблему, адже це найменше, чим ми можемо віддячити за їхній героїзм», – наголосив Дмитро Загуменний.

За його словами, у 2019 році за рахунок бюджету Києва житло отримали: учасники бойових дій, залучені до АТО – 90 осіб; особи з інвалідністю війни, учасники АТО – 19 осіб; особи з інвалідністю війни, учасники АТО ВПО – 1 особа.

Керівник апарату КМДА також нагадав, що за рішенням Київради від 9 жовтня 2014 року, з бюджету столиці встановлено низку пільг додатково до гарантованих Державою пільг та гарантій для киян – учасників АТО та членів їх сімей. Окрім того, місто активно використовує досвід ветеранів АТО в забезпеченні правопорядку та безпеки.

«Так, у Києві працює КП «Муніципальна охорона», більшість працівників у якому – ветерани АТО. Завданням комунального підприємства є забезпечення охорони майна громади столиці. На роботу в «Муніципальну охорону» можуть влаштуватися навіть учасники бойових дій із пораненнями. Для них також є робота та створені усі необхідні умови праці. ГФ «Муніципальна варта», що створене ветеранським рухом столиці, сьогодні спільно з Національною поліцією забезпечує публічний порядок в місті. Зокрема, і зараз, коли контролюють дотримання умов карантину. Тож, місто допомагає нашим захисникам, адже це найменше, що ми можемо для них зробити», – розповів Дмитро Загуменний.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]