Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місто продовжує створення Центрів реабілітації дітей та осіб з інвалідністю навіть попри війну – Марина Хонда (+фото)

08 вересня 2022 року, 14:10

Попри війну та усі складнощі, які вона спричинила, міська влада продовжить створювати реабілітаційні центри для дітей та осіб з інвалідністю. Як повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook, зараз тривають активні роботи з реконструкції будівлі на вулиці Закревського, 3, де розміститься Центр реабілітації дітей та осіб з інвалідністю.

«Зараз тут зводять четвертий поверх та додаткові прибудови, облаштовують укриття та бомбосховище, у яких можуть одночасно перебувати до 250 осіб. До зими будівельники повинні перейти вже до внутрішніх та фасадних робіт. Це буде один із найбільших закладів центрів реабілітації в Києві, який надаватиме послуги психологічної, соціальної, медичної та фізичної реабілітації для всіх нозологій», – зазначила Марина Хонда.

Вона додала, що новий Центр надаватиме послуги й особам з інвалідністю старше 18 років, які зможуть отримати тут допрофесійну реабілітацію та працетерапію. Також тут функціонуватимуть відділення денного та тимчасового перебування не тільки для дітей, а й для молоді з інвалідністю.

Одночасно перебувати та отримувати послуги тут зможуть більше 160 дітей та осіб з інвалідністю. До того ж, він забезпечить близько 90 нових робочих місць.

На базі нового Центру працюватимуть наступні відділення:

  • відділення ранньої реабілітації (абілітації);
  • відділення соціальної реабілітації (абілітації);
  • відділення психолого-педагогічної реабілітації;
  • відділення фізичної реабілітації;
  • відділення професійної та трудової реабілітації/працетерапії (трудові майстерні);
  • відділення медичного спостереження та супроводу;
  • відділення денного догляду;
  • служба соціального патронажу;
  • інші структурні підрозділи, діяльність яких пов’язана з реабілітацією (абілітацією).

Виїзна нарада на будівництві Центру реабілітації дітей з інвалідністю (Фото – КМДА, Михайло Криволапов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]