Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місця почесних поховань Захисників і Захисниць на столичних кладовищах будуть належно впорядковані з меморіальними спорудами та пам'ятниками єдиного зразка

16 червня 2023 року, 12:48

На столичних кладовищах місця почесних поховань Захисників і Захисниць, які віддали своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, будуть належно впорядковані з меморіальними спорудами та пам'ятниками єдиного зразка. Таке рішення підтримали 83 депутати Київради.

Як зазначила депутатка Київської міської ради Олеся Зубрицька, необхідно визначити єдиний підхід до встановлення меморіальних споруд і пам'ятників на могилах загиблих Захисників і Захисниць України, ветеранів війни, а також облаштувати сектори для почесних поховань, які відведені на міських кладовищах.

«У місця почесних поховань на столичних кладовищах будуть встановлювати надмогильні споруди єдиного зразка. Виготовлення та монтаж намогильних споруд, а також облаштування, благоустрій, утримання секторів для почесних поховань буде реалізовано за рахунок коштів бюджету міста Києва. Прийняття цього рішення забезпечить гідне вшанування та увічнення пам’яті загиблих Захисників і Захисниць України. Слава, шана та вічна пам'ять полеглим Героям», – наголосила Олеся Зубрицька.

Депутатка подякувала родинам загиблих Захисників і Захисниць, які долучились до розробки проєкту рішення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]