Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

МВС Києва інформують, як українські водії можуть отримати адміністративні послуги за кордоном

08 квітня 2024 року, 11:05

Сервісні центри МВС Києва інформують українських водіїв, які вимушені були виїхати за кордон, про можливість отримати якісні адміністративні послуги незалежно від місця проживання.

Із 28 березня запрацював центр ДП «Документ» у Мюнхені. Це третя локація в Німеччині, де українці можуть обміняти наявні чи відновити втрачені або викрадені посвідчення водія.

Надання послуг здійснюється за адресою: Dachauer Str. 122, 80637 München, з понеділка до суботи з 09:00 до 18:00 в порядку живої черги.

Обслуговування громадян відбувається в мобільних програмно-технічних комплексах – спеціально облаштованих мікроавтобусах білого кольору із символікою «Паспортний сервіс». Вони можуть прийняти до 200 громадян протягом робочого дня.

Для обміну та відновлення посвідчення водія необхідно підготувати такий пакет документів:

  • паспорт громадянина України із зазначеним у ньому зареєстрованим місцем проживання (якщо паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, то разом надається витяг про реєстрацію місця проживання особи) або закордонний паспорт;
  • ідентифікаційний номер;
  • документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо) – у разі зміни персональних даних;
  • медична довідка (на період воєнного стану не обов’язкова).

Створена заявка на обмін чи відновлення документа надсилається в Україну до сервісного центру МВС, де її опрацьовують адміністратори, і в разі схвалення, замовник отримує готове посвідчення водія.

Нагадуємо, що послуга з обміну та відновлення посвідчення водія для українців за кордоном доступна ще у 12 центрах ДП «Документ» у 7 європейських країнах: Польщі, Чехії, Словаччині, Німеччині, Італії, Іспанії та Туреччині. З адресами всіх центрів ДП «Документ» за кордоном можна ознайомитись на офіційному сайті.

Отримати безкоштовну консультацію щодо обміну/відновлення посвідчення водія можна на офіційній сторінці ДП «Документ» у Facebook.

Відповіді на найпоширеніші питання та корисна інформація – на сайті Головного сервісного центру МВС: https://hsc.gov.ua/index/poslugi/faq/.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]