Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Алеї почесних поховань у Києві проведуть освітлення та забезпечать відеоспостереження

29 листопада 2017 року, 12:55

Для запобігання актів вандалізму, руйнування, викрадення та осквернення місць поховань на Алеї почесних поховань на території Державного історико-меморіального Лук’янівського заповідника облаштують освітлення та забезпечать цілодобове відеоспостереження. Підписано відповідне розпорядження КМДА.

Як відомо, Алею почесних поховань із окремим входом на її території побудовано Державним історико-меморіальним Лук’янівським заповідником для забезпечення почесних поховань учасників антитерористичної операції. Проте освітлення та відеоспостереження не було передбачено у проектній документації під час облаштування. Наразі заповідник відповідає за поточний і капітальний ремонт зовнішньої огорожі алеї, її будівель і споруд, замощення алей, доріг, доріжок та інших елементів благоустрою тощо.

Згідно з розпорядженням, замовником робіт із розташування мережі зовнішнього освітлення та електроопор для встановлення обладнання відеоспостереження визначено Державний історико-меморіальний Лук’янівський заповідник. Установі доручено в установленому порядку отримати вихідні дані для проектування, визначити генеральні проектну та підрядну будівельну організації для виконання робіт, забезпечити розроблення та затвердження проектної документації.

Важливо, що під час укладання відповідних договорів підряду замовники зобов’язані передбачити надання гарантії якості будівельними організаціями та встановлення гарантійних термінів експлуатації не менше 10 років.

Фінансуватимуть роботи у межах показників, передбачених Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва на 2017 рік. На це передбачено асигнування у сумі 910 тис. грн, із яких 100 тис. грн – на проектні роботи.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]