Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На бульварі Перова відкрита смуга громадського транспорту для велосипедистів – Микола Поворозник

28 липня 2017 року, 11:59

 

На бульварі Перова смугу, якою рухається громадський транспорт, відкрито для велосипедистів. Згодом до експерименту долучаться просп. Визволителів, просп. Миру та вул. Будівельників. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Співробітники центру організації дорожнього руху КП «Київдорсервіс» встановлюють дорожні таблички та додаткові дорожні знаки, що дозволяють рух велосипедистів на виділених смугах громадського транспорту. Наразі завершується їхнє встановлення на б-рі Перова, на черзі – просп. Визволителів, просп. Миру та вул. Будівельників», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, саме на цих вулицях поліція погодила проведення такого експерименту, який за умови позитивних результатів буде поширюватися на інші вулиці.

«У багатьох країнах із високим рівнем користування велотранспортом дозволено рух на велосипедах виділеними смугами для громадського транспорту. Таке поєднання є доцільним у випадку не дуже високої інтенсивності руху обох видів транспорту. Тому в Києві тестуємо таке рішення на кількох вулицях, проте я впевнений, що скоро велосипедом буде дозволено рухатись і на інших смугах для громадського транспорту. Так, у центрі Києва на вулицях Жилянській та Саксаганського», – зазначив заступник голови КМДА.

Він додав, що інформування водіїв та велосипедистів про нововведення здійснюється інформаційними табличками під дорожніми знаками, що позначають виділені смуги для громадського транспорту. Також Департамент транспортної інфраструктури, КП «Київпастранс» за підтримки Асоціації велосипедистів Києва проводять інформування водіїв громадського транспорту та велосипедистів щодо нововведення. Зокрема, розроблено пам’ятки щодо особливостей руху для велосипедистів і водіїв громадського транспорту.

 

Водіям:

1. Дотримуйтесь безпечного інтервалу та дистанції до велосипедистів, що рухаються виділеною смугою.

2. Не розпочинайте будь-який маневр, не впевнившись у тому, що це буде безпечно для велосипедистів, що рухаються виділеною смугою.

3. Перед зупинкою не випереджайте велосипедиста, дайте йому/їй проїхати.

4. Не подавайте звуковий сигнал велосипедистам, окрім випадків попередження аварійної ситуації.

5. Зупиняйтесь на зупинках якнайближче до бортового каменю (не далі 0,5 м).

6. Від’їжджаючи від зупинки, переконайтесь, що позаду немає велосипедиста, який почав об’їзд.

7. Будьте поблажливими, будь-хто може припуститися помилки.

 

Велосипедистам:

1. Рухайтесь якомога правіше у смузі – давайте громадському транспорту можливість дотримуватись графіку: не перешкоджайте маршрутним транспортним засобам, що випереджають вас. Десятки пасажирів будуть вам вдячні.

2. Пропустіть (знизьте швидкість, якщо необхідно – до повної зупинки) громадський транспорт, який включив лівий поворот і від’їжджає від зупинки.

3. Виконуйте об’їзд автобуса/тролейбуса лише зліва – проїзд між автобусом і платформою на зупинці створює небезпеку для пасажирів.

4. Дотримуйтесь безпечного інтервалу та дистанції, переконайтесь, що водій бачить вас у дзеркалі заднього виду.

5. Будьте поблажливими, будь-хто може припуститися помилки.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]