Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На бульварі Тараса Шевченка запроваджують виділену смугу для громадського транспорту

01 жовтня 2018 року, 9:49

Спеціалісти КП «Центр організації дорожнього руху» монтують дорожні знаки для позначення виділених смуг громадського транспорту на бульварі Тараса Шевченка. Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян. Він також зазначив, що на крайніх правих смугах руху буде нанесено відповідну дорожню розмітку.

«У більшості розвинених країн громадський транспорт має власну смугу, користуватися якою не можуть звичайні автомобілісти. Це не лише зручно, але і безпечно, тож ми створюємо таку організацію руху й у столиці», – підкреслив заступник голови КМДА.

Директор КП «Центр організації дорожнього руху» Віктор Черній додав, що громадський транспорт є пріоритетним під час організації дорожнього руху.

«Поширення виділених смуг має підвищити як швидкість руху тролейбусів та автобусів, так і привабливість громадського транспорту як альтернативи використання приватних автомобілів», – сказав він.

Успішній роботі нової виділеної смуги громадського транспорту мають посприяти і нові законодавчі норми щодо відповідальності водіїв за порушення правил паркування, що є особливо актуальним в умовах центральної частини міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]