Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Голосіївському колекторі тривають відновлювальні роботи

12 липня 2019 року, 10:14

У Голосіївському районі столиці тривають відновлювальні роботи на каналізаційному колекторі діаметром 1500 мм, де сталася аварія внаслідок газової корозії залізобетону. Про це поінформували у ПрАТ «АК «Київводоканал».

Аварія на Голосіївському колекторі сталася в районі каналізаційної камери № 15 (просп. Голосіївський, 110): внаслідок дії газової корозії залізобетонна плита обвалилася всередину камери.

Аварійно-відновлювальні роботи проводять із використанням сучасних матеріалів. За останній час було розроблено котлован та збудовано нову камеру із кілець діаметром 3000 мм, футурованих поліетиленом, що є стійкий до газової корозії.

Паралельно, для убезпечення від можливих аварій, ведуть масштабні планові роботи на каналізаційній камері № 7 (проспект Голосіївський, 130). Ця камера має значні габарити – її діаметр складає 5,5 м (майже діаметр тунелю метро), а заглиблена в землю вона на 17 м (висота семиповерхового будинку).

Каналізаційна система працює наразі у штатному режимі. Крім підвищення надійності системи унаслідок робіт також буде суттєво зменшено розповсюдження неприємного запаху в районі залягання колектору.

«Київводоканал» просить киян із розумінням поставитись до тимчасових незручностей.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]