Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Майдані Незалежності пройшла виставка з нагоди відзначення 25-ої річниці Конституції України

29 червня 2021 року, 12:12

Із нагоди 25-тої річниці Конституції України з 26 до 28 червня на Майдані Незалежності проходила виставка «Сила Конституції». Захід за підтримки КМДА організувала юридична фірма «Лігалакт».

На виставці були розміщені стенди з інформацією про історію Конституції України, особливості етапів її становлення, пізнавальну інформацію щодо тлумачень окремих правових норм, як ті чи інші статті були внесені до Конституції та які події супроводжували той чи інший етап її змін.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, основна ідея виставки полягала у піднятті рівня правосвідомості громадян України та ознайомлення з її Конституцією.

«Конституція України є основним законом нашої держави, який виступає гарантом демократії, верховенства права, захисту честі та гідності українського народу. Ми живемо у демократичному суспільстві де верховенство права є основою регулювання суспільних відносин. Важливо знати свої права і обов’язки, а також історію становлення основного закону нашої держави», – зазначив Володимир Бондаренко.

Виставка пройшла за сприяння Департаменту суспільних комунікацій КМДА.

«Наша Конституція за свою невелику історію пройшла непростий шлях становлення та є однією з найбільш демократичних у світі. Статті основного закону відображають головні цінності української держави: верховенство права та забезпечення прав і свобод людини. Але щоб вони працювали, кожен з нас має знати, поважати та дотримуватись норм основного документу», – прокоментував директор Департаменту Роман Лелюк.

Нагадаємо, що до Дня Конституції у столиці підготували низку заходів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]