Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Офіційному порталі Києва опублікували перелік укриттів, у доступному для людей із порушеннями зору форматі

03 січня 2024 року, 15:42

Перелік укриттів Києва адаптували для людей з порушеннями зору. Таблиця з адресами опублікована на Офіційному порталі Києва за посиланням: https://e.surl.li/uaidna. Такий формат дозволяє людям з повною втратою зору за допомогою спеціальних програм знайти, де найближча до них захисна споруда. Про це повідомила Уповноважена Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю Леся Петрівська.

«Інформація має бути доступною кожному та кожній. І саме інтернет – першоджерело її пошуку. Тому від того, наскільки доступний вебсайт чи застосунок, залежить, чи всі громадяни отримують інформацію в повному обсязі та зможуть задовольнити власні потреби. Ми маємо розвивати інклюзивне онлайн-середовище, де кожен може користуватись усією інформацією в мережі», – зауважила Леся Петрівська.

Вона додала, що дотичних до міських процесів фахівців важливо ознайомлювати з рекомендаціями, як зробити доступними для всіх міський простір та онлайн-середовище.

Так, наприкінці 2023 року для профільних фахівців провели вебінар за темою: «Безбарʼєрність цифрових міських послуг». Під час онлайн-заходу учасники також обговорили подальші кроки з адаптації міських сайтів і застосунків до потреб осіб з інвалідністю різних функціональних порушень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]