Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Співочому відкрили щорічну виставку з понад 700 тисяч тюльпанів (+фото)

07 травня 2021 року, 14:58

Сьогодні, 7 травня, у парку «Співоче поле», що на території Печерського ландшафтного парку,  відкрилася одинадцята традиційна виставка тюльпанів.  Цього року висаджено більше 700 тисяч квітів 30-ти сортів.  Про це  під час відкриття виставки повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«На жаль, минулої весни,  в умовах карантину захід довелось скасувати, а красу тюльпанів та інших весняних квітів можна побачити лише онлайн. Та цієї ж весни різнокольоровою абстракцією десятків видів тюльпанів можна насолодитися саме на території парку», – зауважив заступник голови КМДА.

Він додав, що окрім тюльпанів, виставку прикрашають нарциси, гіацинти, крокуси та мускарі. Над створенням композиції працювало понад 15 дизайнерів та 150 працівників управлінь зелених насаджень та компанії-оператора парку «Співоче поле».

За словами заступника голови КМДА, робота над виставкою тюльпанів починається ще з осені, коли малюються ескізи, підбираються відповідні квіти за кольоровою гамою, висотою, періодом цвітіння, щоб створити об’ємні абстрактні візерунки.

Цього року компанія-оператор парку «Співоче поле» оновила зони відпочинку та елементи благоустрою.

Виставка триватиме з 7 до 23 травня з 10:00 до 20:00. Під час відвідування парку слід обов’язково дотримуватися правил безпеки: вдягати захисні маски, користуватися антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції. Правила відвідування Співочого поля можуть бути зміненими.

Нагадаємо, що минулого року, десята ювілейна виставка тюльпанів, в умовах карантину проходила онлайн, а восени у столиці висадили 100 тисяч тюльпанів, подарованих Королівством Нідерланди.

Відкриття щорічної виставки тюльпанів на Співочому полі

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]