Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На станції метро «Золоті ворота» відкрилась фотовиставка, присвячена українським учителям

02 жовтня 2023 року, 17:25

Сьогодні на станції метро «Золоті Ворота» відкрилась фотовиставка «Вчителі важливі!», організатором якої є ГС «Освіторія». На постерах зображені фотографії вчителів із різних куточків України та їхні історії воєнного часу, зібрані в межах національної премії Global Teacher Prize Ukraine цього та минулого років.

Як повідомляє КП «Київський метрополітен», проєкт покликаний привернути увагу на важливість професії освітянина, а також розповісти мужні історії та подякувати вчителям за важливий внесок у розвиток та навчання майбутнього покоління українців. Водночас цей проєкт і про подяку всім вчителям, які сьогодні формують майбутнє України не лише навчаючи нове покоління, а й прикладом власної стійкості та мужності.

Нині станції столичного метро стали місцем безпеки, де не раз учителі під час «повітряної тривоги» проводили онлайн-уроки для своїх учнів, або всім класом спускались та продовжували освітній процес. Проєкт показує, що ці мужні й неймовірні люди поміж нас. 

На відкриття виставки завітали й деякі вчителі, чиї історії розповідає проєкт, зокрема Віктор Пендальчук – вчитель інформатики та директор школи з міста Каховка та Юлія Мельниченко – вчителька образотворчого мистецтва з Київщини. Прочитати їхні історії та інших освітян може кожен охочий до 29 жовтня.

Довідково.

Global Teacher Prize Ukraine – щорічна національна премія для вчителів-агентів освітніх змін. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні.

«Освіторія» – неприбуткова громадська спілка, яка з 2013 року допомагає реформувати та розвивати освіту в Україні. Засновник Global Teacher Prize Ukraine.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]