Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На станції метро «Золоті ворота» відкрилась виставка «Лютий: Грані Незламності» (+фото)

20 липня 2023 року, 15:16

У вестибюлі станції метро «Золоті ворота» запрацювала виставка «Лютий: Грані Незламності». Про це інформує КП «Київський метрополітен».

Організатором виставки є Центр досліджень воєнної історії Збройних Сил України.

Мета проєкту – розповісти про початок повномасштабного вторгнення росії на територію України, про героїчну боротьбу наших захисників та єдність усього народу заради спільної перемоги. Також організатори виставки акцентують увагу на сучасному етапі становлення української нації та загартуванні її характеру.

На інформаційних матеріалах розміщені світлини перших днів протистояння, а також детальна хронологія початку повномасштабного вторгнення. Водночас проведена й аналогія з лютим 2014 року, коли тривала Революція Гідності, під час якої відбулися ключові події новітньої історії України. Організатори проводять історичні паралелі, наголошуючи на подіях, що відбувалися в Києві та області.

Нині українські сили оборони мужньо та невпинно виборюють незалежність України. Як зазначили в підприємстві, серед них – понад 400 працівників столичного метрополітену боронять наші кордони на різних напрямках. Окрім цього, у перші місяці повномасштабного вторгнення близько 3 000 працівників забезпечували цілодобову роботу столичної підземки як укриття для десятків тисяч містян.

Проєкт уже представили в Українському інституті національної пам’яті та Музеї Революції Гідності. У метрополітені виставка триватиме до 19 серпня. Надалі виставка пройде в закладах освіти.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]