Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На столичних ярмарках тимчасово заборонено продаж швидкопсувної продукції

05 липня 2018 року, 13:24

Тимчасово заборонено реалізацію харчових продуктів, що швидко псуються, на сільськогосподарських та сезонних ярмарках в Києві. Таке рішення прийнято сьогодні під час наради щодо організації та проведення сезонних та сільськогосподарських ярмарків, повідомили у Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА.

Тимчасова заборона стосується ярмарків, організаторами яких є комунальні підприємства, підпорядковані профільному департаменту КМДА та районним державним адміністраціям.

Мова йде про заборону реалізації м’яса свіжого та м’ясопродуктів, ковбасних та м’ясних виробів, молока та молочних продуктів, риби свіжої, мороженої, копченої, в’яленої, а також продуктів харчування, умови реалізації яких вимагають дотримання температури +6°С.

«Продуктова безпека киян вимагає прийняття зваженого та відповідального рішення. Не допустити спалахів гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь серед споживачів на столичних ярмарках – обов’язок організаторів ярмарків. Заборона тимчасова і діє до моменту отримання роз’яснень від Головного Управління Держпродспоживслужби щодо транспортування, реалізації та зберігання продукції, що швидко псується», – наголосив під час наради директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Андрій Мельничук.

Крім того, під час проведення ярмаркових заходів організатори повинні забезпечити безумовне дотримання розпорядження КМДА «Про проведення ярмарків в місті Києві» (зі змінами). Зокрема, мова йде про недопущення до реалізації продукції, що не пройшла ветеринарно-санітарну експертизу та без наявності документів про проходження й підтвердження її безпечності та якості.

Про стан виконання організатори сезонних та сільськогосподарських ярмарків звітуватимуть у профільний департамент щопонеділка.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]