Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На телефон довіри 15-00 з початку повномасштабного російського вторгнення надійшло більше 5000 звернень щодо домашнього насильства і стресу, спричиненого війною

18 серпня 2022 року, 10:39

Із початку повномасштабного вторгнення росії на телефон довіри 15-00 Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло 5039 звернень, які стосувалися насильства у родині та переживань через війну. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Наші психологи з початком вторгнення не припиняли свою роботу ні на день. І за цей час від жінок надійшло 4164 звернення, а від чоловіків – 875. І якщо жінки в переважній більшості зверталися за допомогою, бо потерпали від насильства в родині, то чоловіки потребували підтримки через страх втрати близьких внаслідок воєнних дій, переживання залишитися без роботи та через суїцидальні настрої. Усі, хто звертається на телефон довіри, незалежно від своєї проблеми, отримують психологічну допомогу наших фахівців», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що крім допомоги телефоном, психологи Центру після деокупації Київської області працювали з постраждалими від сексуального насильства з боку окупантів, допомагали їм впоратися з цими травмами.

Крім того, заступниця голови КМДА повідомила, що місто продовжуватиме розвивати систему протидії та запобігання насильству в усіх його проявах. Зокрема, вона анонсувала запуск мобільних бригад соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства, які запрацюють вже найближчим часом.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]