Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Троєщині мешканці трьох житлових будинків спільно з містом провели термомодернізацію та мають суттєву економію на комунальних платежах – Петро Пантелеєв

22 листопада 2023 року, 16:07

Комплексна термомодернізація житлового будинку дозволяє в рази зменшити витрати на комунальні послуги та значно економить бюджет мешканців. Житлово-будівельний кооператив «Академічний-9» виконав низку енергоефективних робіт у межах міської програми «70/30%» і зараз, після встановлення індивідуальних теплових пунктів із погодним регулюванням, мають суттєву економію на платежах за тепло. Вона може становити 30% і більше, залежно від погоди та рівня споживання. Про це під час інспекції нещодавно встановленого обладнання ІТП заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Київ продовжує впроваджувати енергоефективні проєкти в житлових будинках. Програма «70/30%» – одна з пріоритетних. Ми поспілкувались із жителями ЖБК «Академічний-9» на вулиці Драйзера, де проведено реконструкцію модульного індивідуального теплового пункту. Це три будинки, що беруть участь у програмі вже 3 роки. Протягом 2020-2021 років місто спільно з ЖБК виконало утеплення фасадів. Також тут замінили освітлення, вікна і двері, модернізували будинкові мережі. Загалом вартість усіх виконаних робіт – понад 24 млн грн, із яких 7,9 млн грн – зібрали та інвестували мешканці. Практика свідчить, що люди повернуть вкладені кошти дуже швидко за рахунок економії та в подальшому матимуть суцільну економію, комфортні житлові умови та квартири з вищою ринковою вартістю за рахунок модернізованого будинку», – повідомив Петро Пантелеєв.

Він зазначив, що в межах програми «70/30%» місто спільно з мешканцями інвестувало в енергоефективні заходи в житлі близько 1 млрд грн.

«Зараз триває прийом заявок на участь у цьому конкурсі в 2024 році. Триватиме прийом до 22 грудня. Умови програми незмінні – вона діє для ОСББ та ЖБК, місто оплачує 70% запланованих за проєктом робіт, а головним критерієм є рівень майбутньої енергоефективності», – сказав заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]