Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На вулицях Києва тривають роботи з облаштування велосипедних смуг

02 липня 2020 року, 16:03

На вулиці Липинського з’явилася велосмуга довжиною 400 м. Вона з’єднає майбутню велосмугу на вулиці Івана Франка, яку облаштовують наразі у рамках ремонту, із Велотреком. Окрім того, завершується нанесення розмітки для односторонніх велосипедних смуг на вулицях Ольгинській та Заньковецької, довжиною 200 метрів та 260 метрів відповідно. Про це повідомили у Департаменті транспортної інфраструктури.

Також на цих вулицях у рамках перерозподілу вуличного простору та оновлення схеми організації дорожнього руху демонтовано старі та встановлено нові дорожні знаки. Так, на вул. Ольгинській демонтували 11 старих і встановили 22 нових. На вул. Заньковецької демонтували 15 старих дорожніх знаків і встановили 24 нові. Окрім того, на цій вулиці передбачено 30 місць для паркування, із яких чотири – для авто осіб із інвалідністю.

Більш комфортним для велосипедистів став і б-р Тараса Шевченка. Нещодавно на бульварі у виділених смугах для руху громадського транспорту, довжиною близько 3,7 км, було дозволено рух велосипедистів. Завдяки такому рішенню з’єднуються велосмуги на вулицях Леонтовича та Пушкінській. У перспективі – на вул. Терещенківській. Зручнішим для пішоходів і велосипедистів став і Володимирський проїзд, де влаштовано велопішохідну зону.

«Наступним етапом буде створення пішохідної зони на площі Івана Франка та облаштування велосмуги на вул. Городецького. А в найближчі два тижні завершимо роботи з улаштування велоз’їзду з мосту Метро на  Набережне шосе», – повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]