Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На завод «Енергія» доставлене обладнання майбутньої системи хімочищення та розпочинається монтаж металоконструкцій – Петро Пантелеєв (+фото)

03 вересня 2021 року, 15:36

На сміттєспалювальний завод «Енергія» доставлене обладнання майбутньої системи хімічного очищення димових газів. До кінця вересня розпочнеться монтаж металоконструкцій, зокрема рукавного фільтру. Таким чином, місто приступило до активної фази робіт будівництва системи. Про це під час інспекції робіт на території заводу повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Як зазначив Петро Пантелеєв, завод «Енергія» зараз перебуває на плановій зупинці – проводяться щорічні планові ремонтні роботи та підготовка до зимового періоду. Заводу більше 30 років, обладнання в переважній більшості застаріле, тому місто спільно з комунальним підприємством «Київтеплоенерго» здійснює модернізацію.

«Ремонтні роботи і модернізація заводу в активній фазі, виконуються паралельно декілька проектів. Один із ключових – встановлення димової системи очищення, газів, хімічного очищення і саме заміна котлів. Ми щойно перевірили як йдуть роботи, яке обладнання завезено, проводяться загальнобудівельні роботи. Встановлення нових хімічних фільтрів – це покращення екологічної складової в роботі заводу. Ми послідовно приводимо завод «Енергія» до ладу і модернізуємо. Робота заводу відповідатиме європейським екологічним директивам і буде аналогічною системам у Гамбурзі, Парижі, Відні чи Барселоні за показниками викидів. Адже в основу технологічних рішень, що спроваджуються на «Енергії», закладений практичний досвід європейських міст. Наразі завод працює у рамках українських нормативів, але потрібно зробити так, що ми відповідали директивам Європейського союзу», – зазначив заступник голови КМДА.

За словами Петра Пантелеєва, у першому кварталі наступного року місто розраховує завершити оснащення системами хімочищення два котлоагрегати, а решту – до кінця року.

«Ми також працюємо над запровадженням відкритого моніторингу викидів після впровадження системи. Кожен мешканець міста зможе перевірити обсяги викидів, порівняти із обсягами допустимих тощо», – підкреслив заступник голови КМДА.

Перевірка будівництва системи хімічного очищення на завод «Енергія»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]