Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Над станцією метро «Героїв Дніпра» тривають виключно роботи з укріплення вказаної станції – КМДА

07 жовтня 2016 року, 11:58

Станом на 07 жовтня 2016 року, над станцією метро «Героїв Дніпра» тривають виключно роботи з укріплення вказаної станції. Жодних будівельних робіт із зведення торгівельного центру наразі не проводиться.

«Героїв Дніпра» – 25-та станція Київського метрополітену, відкрита 6 листопада 1982 року. Станція мілкого закладання і не використовується як об’єкт укриття («бомбосховище») у випадку загрози. Глибина куполу станції – 1,8 м.

Ще з 2007 року згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації передбачено проведення робіт із закріплення ґрунтів, у тому числі за рахунок інвестора. Проектує роботи – КП «Київський метрополітен», а виконує – компанія, яка будувала станцію – ПАТ «Київметробуд».

Роботи з укріплення станції за своєю технологією мають бути проведені безперервно та відповідно до визначених етапів таких робіт.

Першим етапом робіт є закріплення піщаних ґрунтів хімічними розчинами з боків станції та частково під станцією. Хімічний розчин заливається через пробурені порожнисті шахти.

Другим етапом робіт є формування захисної діафрагми станції метро вздовж стін станції, яка формується через утворення двох захисних екранів із залізобетонних паль.

Третім етапом робіт є покращення гідроізоляції, що досягається через формування нових гідроізоляційних шарів.

На четвертому етапі проведення робіт додаткові шари гідроізоляції будуть вкриті ґрунтом.

П’ятим (кінцевим) етапом робіт передбачається накриття станції захисним перекриттям із залізобетонних паль.

Просимо киян поставитись із розумінням до виконання вказаних робіт.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]