Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Напередодні Міжнародного Дня передчасно народжених дітей матусям «ранніх пташок» у столичних пологових подарували фіолетові квіти – Валентина Гінзбург

16 листопада 2018 року, 16:32

Напередодні Міжнародного Дня передчасно народжених дітей матусям «ранніх пташок» подарували фіолетові квіти. Така символічна акція відбулася в усіх без винятку пологових будинках Києва, де сьогодні знаходяться малюки, що народилися передчасно.

«Дуже хотілося зробити щось приємне матусям, котрі поки що не вдома, а разом із лікарями виходжують своїх крихіток, які з’явилися на світ зовсім маленькими та слабкими. А квіти – завжди радують та піднімають настрій жінкам», – прокоментувала таку ініціативу Департаменту охорони здоров’я директор Валентина Гінзбург.

Вона повідомила, що кожного року у столиці з’являється на світ близько 2000 передчасно народжених дітей. І завдяки новітнім технологіям, професійності лікарів, наявності високотехнологічного обладнання та укомплектованості сучасними ефективними медикаментами все більше таких малюків отримують шанс на здорове повноцінне життя.

«Охорона материнства та дитинства – один із пріоритетних напрямів роботи Київської міської влади, який останніми роками вдалося значно розвинути», – зазначила Валентина Гінзбург.

Так, за словами директора профільного Департаменту протягом 2018 року на утримання пологодопоміжних закладів охорони здоров’я столиці передбачено понад 320 млн грн.

Додатково у рамках виконання заходів міської цільової програми «Здоров’я киян» у 2018 році на суму близько ще 3 млн грн були придбані препарати для лікування дихальних розладів новонароджених та антирезусний імуноглобулін для запобігання гемолітичній хворобі.

Вона окремо підкреслила, що сьогодні у столиці запроваджено та ефективно функціонує система раннього скринінгу новонароджених дітей на предмет виявлення вад слуху. Відповідне медичне обладнання вперше було закуплено за кошти міського бюджету та поставлено до всіх пологових будинків Києва, а також у Міський медичний центр проблем слуху та мовлення «СУВАГ».

Також, наприкінці минулого року із метою раннього виявлення ретинопатії, попередження сліпоти та своєчасної реабілітації дітей із ретинопатією недоношених для Перинатального центру придбано Ретинальну камеру. Кожному із прооперованих за її допомогою малюків збережено зір.

Протягом 2017–2018 років для пологових столиці вперше за останні роки придбано обладнання на суму понад 240 млн грн. Окрім ретинальної камери це така сучасна апаратура як: мобільна рентгенівська установка, дихальні апарати для неінвазивної вентиляції легень, апарати штучної вентиляції легень високочастотні оксиляційні, дихальні реаніматори новонароджених, обігрівачі для новонароджених із ліжком з автоматичним регулюванням, інфузамати, хірургічні лазерні системи для фетальної хірургії тощо.

«Дуже хочеться, щоб кожна дитинка була здоровою та щасливою. Місто прикладає для цього максимум зусиль. І доказами цього, якщо ми говоримо про передчасно народжених малюків, є веселі, бешкетні хлопчики та дівчатка. Які, коли з’явилися на світ, важили кілограм чи менше, а сьогодні бігають, сміються та радіють життю так само, як і всі їхні однолітки», – підсумувала Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]