Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Національна премія Global Teacher Prize Ukraine 2023: вчитель-змінотворець отримає 1 млн грн на реалізацію проєкту з відновлення освіти на деокупованих територіях

25 серпня 2023 року, 9:29

У межах цьогорічної національної премії Global Teacher Prize Ukraine один із вчителів-змінотворців отримає 1 млн грн на проєкт із відновлення освіти на деокупованих територіях.

Із 2017 року Global Teacher Prize Ukraine нагороджувала вчителів, які відзначилися в освітній галузі, проявивши неабияку майстерність, вплив на розвиток учнів і спільноти в цілому. Національну премію ініціювала ГС «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation – засновниками світової премії Global Teacher Prize.

Під час повномасштабної війни Global Teacher Prize Ukraine зосередилася на документуванні історій вчителів, чий професійний досвід уособлює подвиги українських вчителів воєнного часу.

Цьогоріч, окрім збору таких історій, національна премія збирає учительські ініціативи з відновлення освіти на деокупованих територіях. Відбір та оцінку ідей здійснюватиме громадська спілка «Освіторія» з експертами.

7 жовтня в ефірі національного телемарафону автору найкращої ідеї планують надати 1 000 000 гривень на реалізацію проєкту.

У межах збору вчительських історій Global Teacher Prize Ukraine також закликає ділитися своїм досвідом вихователів дитячих садочків.

«На світовому рівні Global Teacher Prize відзначає лише шкільних вчителів – це правило, якого й ми дотримувалися протягом усіх років проведення премії в Україні. Проте за умов війни ми не можемо залишити осторонь уваги вихователів, які сьогодні навчають, виховують та оберігають найменших українців у садочках. Ми знаємо, що історій вчителів, які працюють із дошкільнятами, які так віддані своїй роботі та мають непересічний досвід, – багато. Важливо, щоб ці історії також були почуті, а роль вихователів під час війни також була помітною», – розповіла Зоя Литвин, голова ГС «Освіторія» й засновниця Global Teacher Prize Ukraine.

Збір історій та ідей освітніх проєктів триває до 1 вересня на сайті Global Teacher Prize Ukraine.

Заповнити форму може як сам учитель, так і його колеги, учні або їхні батьки – обмежень немає.

Гайд із практичними порадами, як розповісти вчительську історію та подати ідею освітнього проєкту від команди Global Teacher Prize Ukraine, доступний за посиланням: https://bit.ly/3QuLUaW

Довідково.

Global Teacher Prize Ukraine – щорічна національна премія для вчителів-агентів освітніх змін. Мета премії – покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні.

Цьогоріч премія вдруге відзначатиме героїв освітнього фронту, які виборюють майбутнє для українських дітей. Більше на сайті: https://globalteacherprize.org.ua/.

«Освіторія» – неприбуткова громадська спілка, яка з 2013 року допомагає реформувати та розвивати освіту в Україні. Засновник Global Teacher Prize Ukraine. Більше на сайті: https://osvitoria.org/.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]