Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Найближчим часом Київ отримає партію нових тролейбусів та автобусів – Дмитро Давтян

20 жовтня 2017 року, 8:55

Найближчим часом парк київського громадського транспорту отримає 6 нових автобусів і 17 тролейбусів. Крім того, наразі подана заявка на поставку 20 нових трамваїв у 2017 році. Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян під час інспекції тролейбусного ремонтно-експлуатаційного депо №1 КП «Київпастранс».

«Принципова позиція мера така: мешканці європейської столиці мають користуватися швидким та комфортним громадським транспортом», – зазначив Дмитро Давтян та нагадав, що для реалізації першого етапу рекомендацій експертів «Світового банку» із побудови транспортної моделі місту необхідно додатково придбати 235 автобусів.

«Минулого року було придбано 50 автобусів «МАЗ». Цього року вже підписано договір на поставку 100 нових великогабаритних автобусів, 60 автобусів «Богдан», 47 трамвайних вагонів та 20 тролейбусів», – додав заступник голови КМДА.

Найближчим часом на маршрути Києва вийдуть 6 автобусів та 17 тролейбусів  Наразі подана заявка на поставку 13 нових трамваїв «PESA» та 7 трамваїв «Електрон» у 2017 році.

«Впевнений, що завдяки системній роботі команди Віталія Кличка в транспортній сфері вже незабаром якість перевезень у столиці стане дійсно європейською. А Київ перетвориться на одну з найкращих столиць Європи», – переконаний Дмитро Давтян.

 

Довідково.

Станом на жовтень 2017 року рухомий склад наземного громадського транспорту складає 330 одиниць автобусів, 195 одиниць автобусів маршрутного таксі, 397 одиниць тролейбусів та 439 трамвайних вагонів, з яких 47 мають частково занижений рівень підлоги.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]