Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дмитро Давтян: «Системні зміни у транспортній галузі дозволять значно покращити якість обслуговування пасажирів»

20 жовтня 2017 року, 8:59

Поступові системні зміни у транспортній галузі столиці, які започаткував міський голова Віталій Кличко, дозволять значно підвищити якість обслуговування пасажирів. Про це зазначив заступник голови КМДА Дмитро Давтян під час робочого візиту до Центру технічного обслуговування автобусів, трамвайного депо ім. Шевченка та ТРЕД-1 КП «Київпастранс».

«Сьогодні ми інспектуємо СТО автобусів КП «Київпастранс», де проводяться ремонти різної складності рухомого складу підприємства.У середньому за місяць тут проводиться 70 технічних обслуговувань, ремонти кузовів автобусів, заміни лобового скла тощо. Зазначу, що роботи на цьому СТО дешевші, ніж на комерційних. Це дозволяє підприємству економити бюджетні кошти. Загалом, ремонт рухомого складу – це тільки частина системних змін в транспортній сфері»,зазначив Дмитро Давтян.

Він наголосив, що зараз приділяється велика увага належному утриманню рухомого складу наземного громадського транспорту.

«Ми прагнемо зробити громадський транспорт Києва комфортним для пасажирів. Для цього відмовляємося від маршрутних таксі на користь рухомого складу великої місткості. Від маршруток вже звільнили центральну частину міста. За рекомендацією експертів «Світового банку», щоб повністю відмовитися від маршрутних таксі і оновити транспортну мережу громадського транспорту, нам необхідно придбати 235 автобусів», – сказав директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов.

Також у ході робочої поїздки Дмитро Давтян відвідав Борщагівську лінію швидкісного трамвая, яку обслуговує депо ім. Шевченка. Щодня трамваї цієї лінії перевозять 160 тисяч пасажирів. Сьогодні міська влада визначила одним із перспективних проектів «Трамвай в центр», що передбачає подовження Борщагівської лінії швидкісного трамвая до Палацу спорту. Планується побудувати ще 9 станцій, що дасть змогу збільшити пасажиропотік на 60 тисяч щодня. Наразі турнікетні групи станцій Борщагівської лінії швидкісного трамвая обладнані безконтактною системою оплати за проїзд Master Card. На стадії завершення обладнання безконтактною системою оплати і 7 станцій лінії швидкісного трамвая на Троєщині. Борщагівську лінію швидкісного трамвая обслуговують нові сучасні трамваї зі 100% рівнем підлоги – це 10 трамваїв «РESA» та 3 «Електрони».

Також Дмитро Давтян відвідав Тролейбусне депо № 1. Станом на жовтень 2017 року у столиці працює 46 тролейбусних маршрутів, 3 із яких – нічні. За вересень цього року тролейбуси міста перевезли 14 043 200 пасажирів. Таке навантаження спонукало закупити 60 одиниць нового рухомого складу тролейбусів «АТ «АК «Богдан Моторс» довжиною не менше 11,9 м та 20 одиниць – не менше 18,5 м із низьким рівнем підлоги, що відповідає вимогам інклюзивності, якої прагне досягти Київська міська адміністрація в транспортній галузі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]