Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Наземний транспорт столиці працюватиме у штатному режимі, але пасажири допускатимуться лише у захисних медичних масках – Микола Поворозник

17 березня 2020 року, 17:56

Наземний транспорт столиці в умовах призупинення роботи метрополітену працюватиме у штатному режимі. Але від завтра, 18 березня, пасажири допускатимуться лише у захисних медичних масках. Про це під час прес-брифінгу повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Київський метрополітен призупиняє перевезення пасажирів із 23:00 17 березня попередньо до 3 квітня. У зв’язку із цим Департаменту транспортної інфраструктури доручено подбати про стабільну роботу наземного пасажирського транспорту, особливо на маршрутах, що дублюють лінії метро. Нагадаю, що із 12:00 18 березня заборонено регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному і міжобласному сполученні», повідомив Микола Поворозник.

Він додав, що столичний транспорт дотримуватиметься обмежень кількості пасажирів у рухомому складі транспорті 10 особами.

«Перевозитимуть не більше 10 пасажирів одночасно у трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах. Контроль за дотриманням перевізниками цих обмежень здійснюватиме Держпродспоживслужба та Національна поліція. Також із завтрашнього дня допуск до пасажирського транспорту буде винятково в масках. Без них пасажирів не допускатимуть», пояснив Микола Поворозник.

За словами першого заступника голови КМДА, кількість маршрутів або рухомого складу наземного транспорту збільшуватися не буде.

«Кількість автобусів і тролейбусів збільшувати не будуть, оскільки всі містяни мають лишатись удома за винятком тих, кому необхідно бути на роботі. Для працівників стратегічних підприємств харчової чи оборонної промисловості, «Київводоканалу», «Київтеплоенерго» та інших будуть розроблені спеціальні маршрути для підвезення до місця роботи із дотриманням усіх норм санітарної і епідемічної безпеки», ­додав Микола Поворозник.

Нагадуємо, згідно з рішенням урядової комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та постановою Кабінету Міністрів, київський метрополітен припинить перевезення пасажирів із 23:00 17 березня.

Для упередження ситуації стрімкого розповсюдження коронавірусу міська влада закликає з розумінням та відповідальністю поставитися до обмежувальних заходів, введених у столиці, та дотримуватися простих рекомендацій.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]