Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ніч проти 19 березня у Києві пройшла спокійно. Працює інфраструктура, магазини та аптеки, запрацював сервіс психологічної підтримки

19 березня 2022 року, 9:02

Ніч проти 19 березня у Києві пройшла спокійно. Після завершення комендантської години місто продовжує жити в режимі воєнного часу. Працює інфраструктура міста: комунальники, транспортники, медики та рятувальники. Надаються усі комунальні послуги. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

У столиці працює комунальний транспорт, продовольчі магазини, аптеки, банки, заправки, автосервіси, зоомагазини та інші заклади. Поступово відновлюють роботу міні-ярмарки та столичні ринки. Всю інформацію можна дізнатися на офіційних сайтах міста та у додатку «Київ Цифровий».

«Для сполучення лівого й правого берега Києва працюватимуть сьогодні Північний та Дарницькі мости. Традиційно звертаюсь до водіїв, аби пропускали машини «швидкої» допомоги та машини з гуманітарною допомогою», – сказав Микола Поворозник.

Він нагадав, що у столиці працюють телефони довіри, за якими можна отримати консультацію професійного психолога або психотерапевта. Консультації надаються безкоштовно.

«Якщо ви не можете впоратися з емоціями і переживаннями, відчуваєте потребу у допомозі фахівця, не відкладайте це. Зателефонуйте на гарячу лінію. Нагадаю, що працюють також фахівці для дітей та підлітків», – сказав Микола Поворозник.

В інформаційній системі для пацієнтів Helsi оновили сервіс онлайн-консультацій лікарів для всіх українців. Прийом проводять лікарі всіх спеціальностей: державних та приватних. Усі звернення безкоштовні. Направлення до вузького спеціаліста не потрібне. Для того, щоб проконсультуватися з лікарем, потрібно зайти на Helsi, обрати лікаря, зручний день та час і дочекатися прийому.

«Закликаю усіх бути максимально обережними. Не виходити з дому без нагальної потреби. Не порушувати правила комендантської години. Не нехтувати сигналами повітряної тривоги. Допомагайте тим, хто поряд. Разом переможемо! Слава Україні!» – сказав Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]