Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Новий підхід до міських цільових програм столиці підвищить ефективність використання бюджетних коштів – Наталія Мельник

15 листопада 2019 року, 16:44

Проект рішення Київської міської ради про внесення змін до Порядку розроблення, затвердження та виконання міських цільових програм у місті Києві, затвердженого рішенням Київської міської ради від 29 жовтня 2009 року № 520/2589, підтримано депутатами на засіданні Київради.

«Запропоновані Департаментом економіки та інвестицій зміни до Порядку мають вдосконалити механізм розробки та реалізації міських цільових програм у столиці, що спрямовані на вирішення найактуальніших проблем розвитку міста», – зазначила директорка Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник.

Необхідність внесення змін до Порядку продиктована, насамперед, усуненням низки проблемних питань та неузгоджених позицій, із якими стикалися як структурні підрозділи при підготовці МЦП, так і Київрада при їх розгляді та затвердженні.

За словами директорки Департаменту, міські цільові програми повинні відповідати завданням та цілям Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року і мати комплексний підхід до вирішення проблем у галузі. Крім того, має бути чітко врегульована відповідальність за реалізацію галузевого програмного документа.

Із цією метою Порядок доповнено новими положеннями з визначенням окремих процедур. Зокрема, щодо підготовки висновків про доцільність розроблення міської цільової програми, проведення громадського обговорення її проекту, внесення змін до МЦП та припинення її виконання тощо. Посилено також вплив депутатського корпусу Київської міської ради на процеси розроблення, затвердження та контролю за виконання МЦП.

«Оцінка ефективності реалізації міських цільових програм буде проводитись насамперед за досягнутими результатами та їх впливом на досягнення стратегічних цілей. Прийняття оновленого Порядку розроблення, затвердження та виконання міських цільових програм у місті Києві унеможливить зміну пріоритетів розвитку міста та розпорошення бюджетних коштів на цілі, які не є пріоритетними для столиці. Це також підвищить ефективність використання бюджетних коштів відповідно до визначених середньострокових завдань», – зауважила директорка Департаменту економіки та інвестицій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]