Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Оборона Києва: Актуальне на сьогодні (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

01 березня 2022 року, 20:24

Київ живе в умовах воєнного стану. Інфраструктура Києва стабільно працює, подається світло, тепло та вода. Лікарні працюють у посиленому режимі. У столиці зведені укріплення на в’їздах у місто, встановлені блокпости.

Комендантська година

У місті діє комендантська година – із 20:00 до 7:00. У цей час містянам заборонено виходити на вулицю. Єдиний виняток: коли у разі повітряної тривоги необхідно дістатися до укриття.

Повітряна тривога

Отримувати сповіщення про повітряну тривогу можна у застосунку “Київ Цифровий”, увімкнувши сповіщення, та у Telegram-каналі КМДА: https://t.me/KyivCityOfficial

Укриття

 Найближче до вас укриття можна знайти на інтерактивній мапі. У режимі укриття нині працює і метро.

Якщо ви залишаєтеся вдома, то варто дотримуватися правил світломаскування: зашторювати вікна, вимикати світло.

Магазини

Удень мешканців закликають не виходити з домівок та не пересуватися містом без нагальної потреби. Магазини, торговельні мережі та аптеки можуть працювати із 08:00 до 19:00. Наголошуємо, що в місті повністю заборонений продаж алкоголю.

Містян закликають допомагати близьким, особливо літнім людям, із забезпеченням їх найнеобхіднішим: продуктами, ліками тощо.

Гуманітарний штаб

У місті організовано гуманітарний штаб для забезпечення Києва їжею, товарами першої необхідності, медикаментами тощо. Сюди можна звернутися, якщо ви потребуєте допомоги або готові її надавати.

Гуманітарний штаб працює за наступними напрямами:

  • Медикаменти та ліки
  • Продукти харчування
  • Предмети першої необхідності
  • Логістичні послуги
  • Людські ресурси (волонтери)

Транспорт

З 08:00 до 19:00 наземний транспорт та метрополітен працює у скороченому складі і лише за тими маршрутами, де можливо забезпечити перевезення.

Водіям суворо заборонено пересуватися смугою громадського транспорту. Вона потрібна автомобілям екстрених служба, а також військовій техніці і транспорту.

Аптеки та медицина

В умовах воєнного стану крамниці та аптеки за можливості забезпечуються всіма необхідними запасами.

Зокрема, кияни, хворі на цукровий діабет, можуть придбати інсулін за електронним або паперовим рецептом.

Перелік працюючих аптек, зокрема тих, у яких можна отримати ліки за такими рецептами, постійно оновлюється.

Міська влада закликала мережі приватних аптек організувати роботу, аби кияни мали доступ до медикаментів. Для цього бізнесу треба звернутися до гуманітарного штабу, контакти на сайті: https://potreby.kyivcity.gov.ua/.

Київський міський онкологічний центр готовий для надання фахової спеціалізованої допомоги киянам, які її потребують.

Для онкохворих киян працює цілодобовий телефон для звернень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]