Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Густєлєв: 110 автобусів і тролейбусів у 2020 році отримали друге життя завдяки власним станціям технічного обслуговування КП «Київпастранс»

05 січня 2021 року, 16:17

Виконання ремонту власними силами економить місту чималі кошти – в середньому вартість складає на 15-20% менше, ніж аналогічні роботи на сторонніх підприємствах. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«Враховуючи, що значна кількість рухомого складу КП «Київпастранс» має термін експлуатації понад 10 років, роботи на техстанціях завжди багато. Ремонт кузовів, вузлів і агрегатів, гальмівних механізмів, двигунів, ведучих мостів і карданних валів, ходових частин, системи опалення рухомого складу, а також заміна скла, сходів, підлоги, зовнішньої обшивки, проведення технічних оглядів рухомого складу – і це ще не повний перелік робіт, які щоденно власними силами виконують фахівці Центру технічного обслуговування тролейбусів і Станції технічного обслуговування автобусів КП «Київпастранс», – зазначив заступник голови КМДА.

За словами Олександра Густєлєва,  місто щорічно збільшує рухомий склад громадського транспорту, закуповуючи нові тролейбуси, автобуси і трамваї. Зокрема, лише в минулому році КП «Київпастранс» отримало 200 нових автобусів, 23 тролейбуси та 3 трамваї.

«Проте кожна додаткова одиниця рухомого складу, яка щодня виходить на маршрут завдяки ремонту, дає змогу додатково скоротити інтервал руху на лінії. І на сьогодні, враховуючи карантинні обмеження, – це вже питання не тільки комфорту, а й безпеки і здоров’я громадян», – наголосив Олександр Густєлєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]