Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Густєлєв: Громадський транспорт у пріоритеті – на Харківському шосе запустили виділену смугу для його руху

02 серпня 2021 року, 10:21

Цими вихідними на Харківському шосе від Дарницької площі до вулиці Привокзальної «запрацювала» смуга для руху громадського транспорту. Довжина смуги – 3 км в обидва напрямки. Харківське шосе стало 32-ою локацією, де у Києві громадський транспорт отримав свою смугу. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Густєлєв.

«Завдяки запровадженню виділеної смуги для руху транспортних засобів на Харківському шосе з’єднуються 3 лівобережні райони столиці – Деснянський, Дніпровський і Дарницький та правий берег столиці. Відтепер громадський транспорт матиме перевагу у русі на ключових магістралях лівобережних районів: Харківське шосе – просп. Миру – вул. Будівельників – просп. Визволителів – б-р Перова. А також магістралях, які з’єднують лівий та правий береги Києва: Харківське шосе – просп. Ю. Гагаріна – вул. Братиславська – просп. Р. Шухевича – Північний міст – просп. С. Бандери – вул. О. Теліги. Таким чином, міський громадський транспорт матиме можливість уникати заторів і дотримуватися графіку руху», – зазначив Олександр Густєлєв.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації звернув увагу, що влаштування виділеної смуги для руху громадського транспорту на Харківському шосе також є реалізацією міської ініціативи зі збору пропозицій від киян щодо підвищення безпеки руху та покращення транспортної інфраструктури столиці, яка стартувала 8 липня. Так, за останні 3 тижні на адресу Департаменту транспортної інфраструктури столиці надійшло декілька звернень від громадян з проханням запровадити виділену смугу громадського транспорту саме на Харківському шосе.

«Місто продовжуватиме влаштовувати виділені смуги для громадського транспорту, щоб зробити його зручнішим і комфортнішим для киян. Зокрема, до кінця року плануємо запустити такі смуги на проспекті Правди, вулицях Луговій та Івашкевича», – наголосив Олександр Густєлєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]