Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Густєлєв: Із 11 до 17 липня в Києві за участі німецьких та українських фахівців  пройде літня школа «Вулиці для людей»

09 липня 2021 року, 9:53

Із 11 до 17 липня в Києві за участі німецьких та українських фахівців  пройде літня школа «Вулиці для людей». Протягом тижня учасники з різних міст України обговорюватимуть проєкти,  шукатимуть рішення та напрацьовуватимуть пропозиції, які зроблять вулиці  безпечними і комфортними для всіх учасників дорожнього руху. Важливо, що працюватимуть учасники школи разом із експертами з міського розвитку та транспортного планування з Лейпцигу, Дрездена та Берліна. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«До участі у літній школі надійшло більше 120 заявок, із яких було обрано 20. Учасниками школи стали працівники транспортних структурних підрозділів муніципалітетів та підприємств житлово-комунального господарства з різних регіонів країни, які мають досвід у розробці генеральних планів населених пунктів, проєктуванні та реалізації проєктів із благоустрою міського простору, велоінфраструктури і планів мобільності. Також серед учасників літньої школи – студенти профільних вищих навчальних закладів», – зазначив заступник голови Київської міської державної адміністрації.

  Як повідомив Олександр Густєлєв, учасники працюватимуть разом із експертами з міського розвитку, архітекторами, транспортними інженерами та експертами з транспортного планування. І протягом тижня на прикладі українських та європейських міст вивчатимуть досвід влаштування комфортних вулиць.

«Школа матиме не лише теоретичний, а й практичний напрямок. Разом із іноземними експертами будуть напрацьовані ескізні проєкти частини історичної місцевості Плоске на столичному Подолі з акцентом на вулицях Ярославській, Почайнинській, Волоській, Турівській та Оленівській. Усі напрацювання будуть передані Департаменту транспортної інфраструктури КМДА для подальшої реалізації в рамках Київської майстерні міста», – наголосив Олександр Густєлєв.

Він додав, що такий формат є дуже вдалим і корисним для всіх учасників школи, адже навички, отримані упродовж тижня, стануть дієвим інструментом для реалізації нових проєктів у своїх містах.

Зазначимо, що проект реалізує ГО U-Cycle у партнерстві з Союзом українських студентів у Німеччині (СУСН), Департаментом транспорту КМДА, ГО «Екодія» за підтримки Center of International Migration and Development.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]