Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Густєлєв: У Києві зростає кількість вулиць із зручною та безпечною велоінфраструктурою

25 серпня 2021 року, 14:48

У Києві зростає кількість вулиць із зручною та безпечною велоінфраструктурою. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«Потреби пішоходів та велосипедистів набувають усе більшої ваги у громадському просторі столиці. Важливо, що велосмуги та велодоріжки на окремих вулицях на сьогодні уже з’єднуються між собою, поступово створюючи єдину велосипедну мережу», – сказав заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

За його словами, відповідно зростає і кількість вулиць із влаштованою велоінфраструктурою.

«Лише за останній час «своїми» для велосипедистів стали вулиці Олеся Гончара, Героїв Севастополя і Гарматна. Так, велосмуга на вул. Олеся Гончара приєдналась до наявних велосмуг на вулицях Ярославів Вал і Рейтарській, і таким чином разом із велоінфраструктурою на вулицях Коцюбинського, Липинського і Золотоворітській наразі вже створено з’єднану велосипедну мережу між площею Перемоги, Львівською площею, Золотими Воротами та вулицею Велика Житомирська», – розповів Олександр Густєлєв.

Окрім того, нещодавно на регульованому перехресті вулиць Олеся Гончара та Ярославів Вал була влаштована перша у столиці лівоповоротна велосипедна зона очікування з віднесеною вперед стоп-лінією, що покращує видимість велосипедистів під час поворотів ліворуч, перелаштування та маневрів на перехресті.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації також зазначив, що нові велосмуги з’явилися і на житловому масиві Відрадний: на вул. Гарматній роботи завершено – наявну велосмугу продовжили до проспекту Любомира Гузара. А на вул. Героїв Севастополя, де окрім велосмуги  влаштували острівці безпеки, – роботи з нанесення дорожньої розмітки попереду.

«Велосипедні смуги завдовжки 1,6 км на вул. Героїв Севастополя та 1 км на вул. Гарматній сполучать б-р Вацлава Гавела з велосипедною доріжкою на просп. Любомира Гузара, яким проходить магістральний велосипедний маршрут «Борщагівка – Центр». Таким чином у цьому районі в єдину веломережу поєднаються просп. Любомира Гузара, вул. Героїв Севастополя, вул. Академіка Стражеска, вул. Академіка Білецького та вул. Гарматна. Крім того, завершуються роботи з будівництва велосипедної доріжки на вул. Борщагівській між Індустріальним та Повітрофлотським шляхопроводами», – поінформував Олександр Густєлєв.

І додав, що цими вихідними також були завершені роботи з влаштування двосторонньої велосипедно-пішохідної доріжки довжиною 2,4 км на вул. Сім’ї Кульженків в Оболонському районі. Як і на вул. Героїв Севастополя, роботи з підвищення безпеки дорожнього руху на цій вулиці проводились комплексно – влаштована не тільки велоінфраструктура, а й три нові острівці безпеки.

У найближчих планах влаштування велосипедних смуг на вулицях Григорія Сковороди і Стрітенській – там вже встановлені дорожні знаки та найближчим часом буде нанесена дорожня розмітка. Також для зручності велосипедистів у всіх районах Києва продовжують встановлювати велопарковки.

Велоінфраструктура столиці

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]