Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Густєлєв: Місто продовжує поступовий перерозподіл громадського простору і відхід від автомобілецентризму

17 серпня 2021 року, 16:04

Вулиці Лугова та Івашкевича стали більш дружніми для пасажирів громадського транспорту і велосипедистів. Днями на них були облаштовані смуги для руху громадського транспорту загальною протяжністю понад 2 км. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«Перевагу від нових виділених смуг громадського транспорту вже відчули мешканці мікрорайону «Виноградар» та численні пасажири, які користуються як винятково наземним транспортом, так і поєднанням тролейбус/автобус і метро. Зокрема, віднині сполучення до станцій метро «Оболонь» та «Мінська» стало для пасажирів тролейбусного маршруту № 24 та автобусного  маршруту № 102 зручнішим», – зазначив Олександр Густєлєв.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації поінформував, що на сьогодні громадський транспорт столиці має перевагу в русі вже на 34 київських вулицях із інтенсивним трафіком. І лише за 2 останні місяці смуги громадського транспорту були влаштовані на вулицях Братиславській, Юрія Гагаріна та Харківському шосе. А в найближчих планах – влаштування такої смуги на проспекті Правди.

«Перевагу від нових смуг громадського транспорту відчують і велосипедисти. Адже для них уже майже рік ці смуги також є «своїми»: із листопада минулого року внесено зміни в правила дорожнього руху і дозволено рух велосипедистів смугами громадського транспорту. Тож збільшення таких смуг – це перевага як для пасажирів громадського транспорту, так і для велосипедистів» , – зазначив Олександр Густєлєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]