Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «Група німецьких технічних спеціалістів з добудови Подільсько-Воскресенського мосту працює в Києві 1-3 лютого 2017 року»

02 лютого 2017 року, 12:28

Спільна українсько-німецька група з добудови Подільсько-Воскресенського мосту продовжує співпрацю. Починаючи з 1 до 3 лютого делегація німецьких технічних фахівців працює у Києві. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

За його словами, сторони виконують попередні домовленості. Столичні фахівці проінспектували всю документацію та стан об’єкту і передають інформацію для проведення технічного обстеження закордонними колегами. Німецькі фахівці наразі детально вивчають проект разом із замовником будівництва – комунальним підприємством «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд» і двома проектувальними інститутами – інститутом «Київдормістпроект» та Інститутом комплексного проектування об’єктів будівництва.

«У 2017 році ми маємо поставити арку в проектне положення, прибрати тимчасові опори, на яких стоїть арка, зварити конструкцію, яка зараз складається з кількох не поєднаних між собою сегментів, підвісити ванти, що закріплять дорожнє полотно. Впевнений, що спільно з нашими німецькими партнерами ми зможемо завершити міст на 100% і тим самим покращити сполучення Лівого та Правого берегів Києва», – зауважив Олександр Спасибко.

Інженери та провідні німецькі спеціалісти зробили висновок, що міст знаходиться в гарному стані, проектні стандарти відповідають німецьким, а експертиза проекту наявно продемонструє усі технічні нюанси. Німецька сторона проводить технічну й фінансову експертизи проекту, які планують завершити весною 2017 року.

«Для завершення робіт із проведення технічної експертизи можливо ще знадобляться 2-3 візити до Києва. Хочу подякувати українським колегам за готовність у стислі терміни надавати технічну інформацію, а також відзначити їхній ентузіазм у роботі», – підкреслив голова технічної делегації Helmut Bähr.

Заступник голови КМДА зауважив: «Після підготовки повного комплекту документації  будемо проводити переговори із зацікавленими інвесторами, які визнали даний проект інвестиційно привабливим і готові вкласти кошти в розвиток стратегічно важливої інфраструктури нашого міста. Автомобільне сполучення через Подільсько-Воскресенський міст столична влада планує відкрити за 3-4 роки».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]