Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «Презентовано концепцію забезпечення житлом киян-ветеранів АТО та членів сімей загиблих киян-учасників АТО до 2024 року»

21 лютого 2019 року, 17:25

Сьогодні перед активом ветеранської спільноти столиці було презентовано концепцію забезпечення житлом киян-ветеранів антитерористичної операції та членів сімей загиблих киян-учасників АТО до 2024 року. Про це повідомив профільний заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Станом на сьогодні всього 2983 особи на обліку, які потребують поліпшення житлових умов. Із них 2797 учасників АТО, 151 особа з інвалідністю із числа учасників АТО, 35 членів сімей загиблих учасників АТО. Динаміка постановки на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, продовжує утримувати тенденцію до росту упродовж 2014-2018 років, пріоритетно за категорією «учасники антитерористичної операції». Разом із цим, упродовж 2014-2018 років забезпечено житлом тільки 369 осіб із вказаних категорій, зокрема: 100 учасників АТО, 174 особи з інвалідністю із числа учасників АТО, 95 членів сімей загиблих учасників АТО», – розповів заступник голови КМДА.

За словами Олександра Спасибка, навіть за умови збереження темпів реалізації та фінансування, для задоволення потреби усіх ветеранів, що перебувають на обліку, і без урахування динаміки постановки на облік необхідно більше 20 років.

Як пояснив заступник голови КМДА, обов’язково потрібні додаткові механізми для вирішення питання. Концепція містить 7 основних пропозицій, які мають різні джерела фінансування та у своєму комплексі дозволять досягти поставленої мети.

Серед механізмів – будівництво або придбання житла за рахунок бюджету, у тому числі, за рахунок субвенції із Державного бюджету України, програма 50х50, будівництво на засадах створення житлово-будівельних кооперативів, забезпечення житлом киян-учасників АТО за механізмом інвестиційного зобов’язання та інші варіанти. Проект концепції розробляється у співпраці із Радою ветеранів АТО при КМДА.

«Наша основна мета – це забезпечення житлом киян – учасників АТО у середньостроковій перспективі. Із впровадженням даної концепції, за нашими розрахунками, за період до 2024 року зможемо забезпечити житлом до 90% існуючої черги», – додав Олександр Спасибко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]