Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «У Києві триває будівництво пішохідно-велосипедного мосту через Володимирський узвіз» (+відео)

22 січня 2019 року, 16:43

На Володимирській гірці тривають будівельні роботи зі зведення пішохідно-велосипедного мосту. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Тривають будівельні роботи зі зведення пішохідно-велосипедного мосту, який з’єднає Хрещатий парк та Володимирську гірку. Міст матиме чотири опори. Першою почали робити опору на Володимирській гірці. Зараз працюють над наступними – біля Арки Дружби народів та Володимирського узвозу. Також триває будівництво підпірних стінок із обох боків узвозу. Ведуться підготовчі роботи для початку робіт із улаштування підпірних стінок у районі танцювального майданчика у парку Хрещатий», – розповів заступник голови КМДА.

Олександр Спасибко додав, що через будівельні роботи до травня буде перекрито рух однією із чотирьох смуг Володимирського узвозу.

За словами заступника начальника архітектурно-археологічної експедиції Інституту археології НАН України В’ячеслава Баранова, на об’єкті з листопада 2018 року тривають археологічні дослідження.

Наразі на Володимирській гірці дослідили шари, датовані Х-ХІХ століттям. Було знайдено фрагменти кераміки. Підстав для зупинення будівництва немає, адже поки нічого значного з погляду музеєфікації не виявлено – тобто артефактів, які були б цікаві як музейні експонати, немає.

«Новий міст, що з’єднає парк «Володимирська гірка» з Аркою Дружби народів, плануємо відкрити наприкінці весни. Терміни будівництва підтверджуються: до Дня Києва плануємо презентувати киянам та гостям столиці новий пішохідно-велосипедний міст. Проект амбітний, є знаковим для столиці та стане справжньою візитівкою нашого міста. Тож ми і надалі будемо інформувати киян про хід робіт», – додав Олександр Спасибко.

 

Довідково.

Міст з’єднає два туристичних маршрути – парк «Володимирська гірка» і парк «Хрещатий» та слугуватиме виключно для пішоходів і велосипедистів.

Він буде довжиною приблизно 210 метрів, ширина буде змінною – від 6 метрів у регулярних зонах до 14 метрів у зонах оглядових майданчиків. Мостовий перехід зроблять із бетону, заліза та скла. Архітектурно-планувальною частиною проекту будівництва мосту передбачені пішохідні та велосипедні доріжки, оглядові майданчики, сучасне освітлення, відеоспостереження.

На мосту будуть влаштовані оглядові майданчики, звідки відкриватимуться вид на Дніпро, панорами лівобережжя та історичного Подолу. Цей міст зробить Київ ще більш привабливим для туристів. Місто планує втілити проект великого туристичного маршруту, який розпочинатиметься від Пейзажної алеї і завершуватиметься біля Києво-Печерської Лаври.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]