Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Свистунов: «У Києві планують реконструювати стадіон «Старт»

16 квітня 2020 року, 17:11

Архітектурно-містобудівна рада підтримала ініціативу щодо реставрації комплексу стадіону «Старт» із пристосуванням до сучасних вимог та реконструкцією нежитлових будівель на вул. Шолуденка, 26-28/4 у Шевченківському районі Києва. Про це повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури – головний архітектор м. Києва Олександр Свистунов.

«Ми дуже вдячні, що проектанти ТОВ «ГЛОБАЛ-ПРО» вийшли на містобудівну раду саме з передпроєктними пропозиціями для консультації з нашими експертами. Саме такий алгоритм дій і має бути в ідеалі!» – зазначив Олександр Свистунов.

За словами проєктантів, планується повністю реконструювати напівзанедбаний спортивний комплекс відповідно до сучасних стандартів, зробити дворівневий підземний паркінг, реконструювати додаткову трибуну та відреставрувати об’єкти, які є історичними пам’ятками: вхідну браму, меморіал футболістам «матчу смерті» та футбольне поле. Також планується привести до ладу і навколишню територію, створення бігових і велосипедних доріжок із благоустроєм усього парку.

У самому ж комплексі має з’явитися невеликий музей, два зали для занять баскетболом та волейболом, кафе, роздягальні та фітнес-клуб. За даними проєктантів, комплекс матиме потужність у 3700 осіб із можливістю збільшення до 5 тисяч.

Загалом експерти підтримали ініціативу та дали свої рекомендації щодо доопрацювання проектних рішень на подальших стадіях проектування.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]