Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Кулеба: Будьте свідомими, купуйте хвойні дерева лише на офіційних ярмарках (+перелік адрес)

10 грудня 2021 року, 15:56

Київ готується до відкриття майданчиків із продажу живих новорічних дерев. Таких локацій у столиці створено майже 200. Працюватимуть ярмарки з 15 до 31 грудня. Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Закликаю киян купувати новорічні дерева лише на офіційних ярмарках. Таких у Києві працюватиме майже 200. Адже на стихійних ринках хвойні дерева реалізовуються без документів та можуть бути шкідливими.  Інспекція з благоустрою отримала завдання – контролювати розміщення місць продажу хвойних, вносити приписи та складати адмінпротоколи на порушників», – прокоментував Олексій Кулеба.

Він закликав купувати натуральні ялинки та хвойні прикраси винятково на офіційних ярмарках, які працюватимуть два тижні до Нового року в усіх районах столиці.

Адресний перелік 187 сезонних ярмарків із продажу ялинок у Києві за посиланням.

У Департаменті промисловості та розвитку підприємництва повідомили, що організацією сезонних ярмарків із продажу натуральних хвойних дерев у столиці займаються три комунальні підприємства: КП «Міський магазин», КП «Житній ринок» та КП «Володимирський ринок». Триває ухвалення договорів із підприємцями щодо облаштування місць продажу на 48 локаціях. З вільними адресами можна ознайомитися за посиланням.

До роботи офіційних ярмарків існують певні вимоги:

  • усі ялинки, сосни та смереки мають бути чиповані або містити етикетки. Це захистить споживачів від придбання незаконно зрублених дерев, оскільки в чипі чи індивідуальному номері штрихкоду міститься вся інформація про дерево
  • територія ярмарку має бути обов’язково огороджена;
  • локація повинна містити інформацію про суб’єкта підприємницької діяльності, який здійснює продаж, та режим роботи;
  • має бути лінійка для виміру розміру новорічного дерева та оприлюднена вартість погонного метра.

У Департаменті промисловості та розвитку підприємництва додають, що вартість хвойних на офіційних точках продажу складатиме від 150 до 500 грн.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]