Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Кулеба: У Києві не повинно бути занедбаних територій. Інспектори благоустрою за місяць внесли понад 1,5 тисячі приписів щодо сміття

07 травня 2021 року, 10:36

У квітні у столиці проводили загальноміські толоки, численні заходи із приведення міста до належного стану після зими. Вистачало роботи і у столичних інспекторів благоустрою: вони зафіксували понад 4 тисячі порушень, більшість із яких стосуються несвоєчасного прибирання територій від сміття. На порушників правил благоустрою склали понад 300 адміністративних протоколів. Про це поінформував перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«У Києві не повинно бути жодного місця, де лежать купи неприбраного сміття. Це зовсім не личить європейському місту. Надзвичайна відповідальність усіх без винятку балансоутримувачів: керуючих компаній, ОСББ, ЖБК, комунальних і приватних підприємств. Вони повинні тримати міські території в ідеальному стані. Втім, на жаль, лише щодо сміття за квітень – понад 1,5 тис. приписів. При тому, що тривав місячник із благоустрою», – прокоментував Олексій Кулеба.

Також він зазначив, що окрім сміття, майже 800 приписів інспектори внесли щодо МАФів, тимчасових споруд та інших елементів благоустрою. 250 – щодо відсутності укладених договорів на вивезення сміття, понад 300 – за графіті на фасадах будинків, більше 100 – за неприбрану із дерев паразитуючу омелу.

Олексій Кулеба нагадав, що штраф за порушення благоустрою в місті невеликий: максимум 1700 грн для юридичних осіб та 1360 – для фізичних. Тому він висловив сподівання, що на державному рівні будуть ухвалені рішення щодо збільшення штрафних санкцій за порушення правил благоустрою найближчим часом.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]