Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олена Фіданян: У Києва та В’єтнаму давня традиція співпраці у галузі освіти

14 липня 2021 року, 13:20

13 липня відбулася зустріч представників Департаменту освіти і науки КМДА, Деснянського управління освіти, директора школи № 251 із Надзвичайним і Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Нгуєном Хонг Тхачем.

Під час зустрічі обговорено питання вивчення мови та культури В’єтнаму у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 251 імені Хо Ши Міна. В’єтнамська мова у школі вивчається з 2005 року. Також у 1987 році педагогічним колективом спільно з Товариством дружби В’єтнам-Україна створено єдиний на території країни музей ккраїнсько-в’єтнамської дружби.

«Знайомство юних киян із культурою в’єтнамського народу та вивчення мови – це позитивний напрям у співпраці України та В’єтнаму. Вивчаючи іноземну мову, діти знайомляться з культурою іншого народу, поглиблюють свої уявлення про традиції, розширюють світогляд і коло спілкування», – повідомила Олена Фіданян.

Директорка Департаменту додала, що у закладах освіти Києва вивчається понад 20 іноземних мов.

У свою чергу, представники Посольства В’єтнаму наголосили, що для роботи гуртка у 251 школі запропонують кандидатуру вчителя – носія мови.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]