Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці (+повний текст, відео)

21 травня 2021 року, 11:03

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко, зокрема, поінформує:

– на скільки збільшилася кількість хворих на COVID-19 у Києві;
 
– скільки хворих на коронавірус перебувають у столичних лікарнях;
 
– скільки киян померли від коронавірусу;
 
– скільки людей вакцинували в столиці;
 
– про особливості проведення ЗНО та свята останнього дзвоника в місті;
 
– як столиця відзначатиме День міста;
 
– щодо обшуків на комунальних підприємствах і в департаментах КМДА.

Добрий день! Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Інформую вас про ситуацію в столиці та дії міської влади.

Спочатку про коронавірус.

Ситуація із захворюваністю в столиці стабілізувалася. Кількість хворих зменшилася. Але вірус нікуди не подівся. Тому дуже важливо не нехтувати загрозою і дотримуватися всіх необхідних правил.

Минулої доби в місті виявили 453 інфікованих.

Померли 11 людей. 6 жінок та 5 чоловіків.

Усього за період пандемії в столиці 4994 летальних випадки від вірусу.

А підтверджених випадків захворювання в місті на сьогодні 203780.

Серед тих, хто захворіли: 254 жінки віком від 20-ти до 83-ох років. Та 7 дівчаток від 6-ти до 16-ти років.

А також.

167 чоловіків віком від 29-ти до 90-ти років. Та 15 хлопчиків від трьох до 15-ти років.

Захворіли, зокрема, двоє медиків.

Минулої доби в стаціонари медзакладів потрапили 40 хворих на коронавірус.

А також госпіталізували 187 пацієнтів з підозрою на COVID-19 та пневмоніями. Тобто загалом в лікарні за добу потрапили 227 людей.

Одужали минулої доби 2307 киян. Усього коронавірус подолали 140 267 мешканців столиці.

Найбільше випадків захворювання виявили в Святошинському районі – 106. У Солом’янському – 100. Та в Голосіївському районі – 67 випадків.

Зменшується, як бачимо, кількість госпіталізованих. Але, зазначу, що чимало пацієнтів – у важкому стані. І, відповідно, збільшився термін перебування хворих у медзакладах, термін лікування.

Зменшується, як бачимо, кількість госпіталізованих. Але, зазначу, що чимало пацієнтів – у важкому стані. І, відповідно, збільшився термін перебування хворих у медзакладах, термін лікування. Загалом у стаціонарах столиці сьогодні лікуються 1073 хворих на коронавірус. 896 пацієнтів – у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 1018 людей. Під апаратами ШВЛ – 35 хворих. Заповненість ліжок в комунальних медзакладах сьогодні – понад 21 відсоток. Із них із киснем заповнені – майже 24 відсотки ліжок.

За кількістю нових інфікувань Україна сьогодні на шостій позиції в Європі. А за кількістю летальних випадків – на четвертому місці.

За останній тиждень у місті померли 89 хворих на коронавірус. Із них 45 жінок та 44 чоловіки. Найбільше помирає киян у віці понад 65 років. Але останнім часом не зменшується і кількість летальних випадків серед людей у віці 30-45 років. У більшості випадків у померлих була супутня патологія. Зокрема, серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, надлишкова вага, інші захворювання, які ускладнюються через вірус.

Будьте уважними до свого здоров’я. І при перших же ознаках хвороби – звертайтеся до сімейного лікаря. Бо, як зазначають медики, така кількість тяжких хворих та летальних випадків зумовлена тим, що багато людей пізно звертаються за допомогою.

Наступне.

У Києві, як і в інших регіонах країни, триває вакцинація від COVID-19. Щеплення в столиці роблять вакцинами Covishield, Coronavac, AstraZeneca (корейського виробництва) та Pfizer, які надало Міністерство охорони здоров’я.

У столиці вакцинували майже 104 тисячі людей першою дозою. Понад 5,5 тисяч киян вже отримали другу дозу вакцини. Це – в основному медики, соціальні працівники, люди похилого віку та військові. Роблять щеплення також і освітянам – у першу чергу тим, які залучені до організації та проведення ЗНО.

І щодо навчального процесу.

На сьогодні всі школи столиці працюють у звичайному режимі. Жодна з них не закрита на карантин.

На дистанційному навчанні перебувають 53 класи у 40  школах міста.

Усього на коронавірус хворіють 104 школярів у Києві та 52 педагоги.

Сьогодні важливе завдання – безпечно провести основну сесію Зовнішнього незалежного оцінювання. На нього у столиці зареєструвалися понад 135 тисяч учнів.

 183 школи столиці визначила для проведення оцінювання. 

У цих закладах посилять протиепідеміологічні заходи. А дітей, які здаватимуть ЗНО, та педагогів забезпечать засобами захисту. Також у кожному закладі будуть чергувати правоохоронці та медичні працівники. 

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання стартує сьогодні –  тестуванням з хімії.

І завершиться 15 червня тестом з географії. 

Інформація про результати основної сесії ЗНО з усіх предметів буде розміщена на інформаційних сторінках закладів, де відбувається тестування, до 30 червня. 

Також хочу зазначити, що Департамент освіти КМДА рекомендував завершити навчання у школах 28 травня. І продовжувати його влітку ми не будемо. Бо всі учні столичних шкіл, навіть під час суворих обмежень, займалися дистанційно.

Також  Департамент освіти розробив рекомендації для закладів освіти щодо проведення останніх дзвоників та випускних вечорів. 

Вони відбудуться, але за умови дотримання всіх карантинних правил. Це і дистанція, маски. І проведення  заходів не в приміщеннях. Також на них обмежать доступ батьків.

Ми робимо це аби упередити розповсюдження хвороби.

Майже півтора місяці столиця перебувала в локдауні. І повертатися до суворих обмежень, переконаний, ніхто не хоче.

І щодо ситуації в дитячих садочках. Через виявлені випадки вірусу тимчасово закриті 11 груп у 8-ми садках.

Один садочок – у Шевченківському районі – через захворювання вихователів зачинили на карантин. 

Наповненість дітей у садочках – понад 58 відсотків.

І щодо того, як цього року ми будемо відзначати День Києва.

У зв’язку із епідеміологічною ситуацією формат проведення масових заходів буде змінений. Їх буде значно менше. А ті, що відбудуться – адаптують до чинних карантинних вимог. 

Святкова програма розпочнеться 26 травня музичною екскурсією Андріївським узвозом від Муніципальної хорової капели імені Ревуцького. Розпочнеться екскурсія від пам’ятника відомими персонажам – Проні Прокопівні та Свириду Голохвастову.

Основними локаціями святкових заходів стануть Арка дружби народів та Співоче поле.

Відбудеться також і благодійний «Пробіг під каштанами». Та різноманітні спортивні змагання. 

Ознайомитися з усіма заходами можна на сайті КМДА.

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ.

Питання від кількох ЗМІ. Обшуки у столичних комунальних підприємств та в департаментах КМДА тривають вже два тижні. Яка ваша позиція щодо цих подій?

Так. Перевірки та обшуки тривають. Наприклад, вчора ввечері прокуратура та податкова поліція прийшли в КП «Київтеплоенерго». Після того, як зранку – шукали щось в Департаменті житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

Структурні підрозділи надають всю документацію. Навіть ту, що не стосується проваджень, за якими приходять правоохоронці.

Такі раптові облави і зрежисовані акції – це, ще раз підкреслю, - маніпуляції для дискредитації міської влади. Спроба дестабілізувати ситуацію в столиці.

Бо вже два тижні ключові комунальні підприємства і підрозділи міста не можуть нормально працювати. Оскільки там, зранку до ночі, шукають в основному документи, які ми самі передали правоохоронцям. – За фінансовими порушеннями, які виявили ми самі!

І я вже звернувся і ще раз вимагаю від правоохоронних органів звіту про статус справ щодо яких КМДА передала документи за результатами аудитів.

Нагадаю, з 2015-го року Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА здійснив 385 перевірок. І передав правоохоронцям матеріали за 316-ти об’єктами аудиту.

Тому питання: яка ситуація з цими справами? Чому кілька років чекали, а тепер реагують на результати наших перевірок?! Тільки руки дійшли чи треба терміново заляпати Кличка і столичну владу?

Це вся інформація на сьогодні. Дякую вам за увагу!

Бережіть себе! І до зустрічі! 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]