Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 4 червня (+повний текст, відео)

04 червня 2021 року, 11:04

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко, зокрема, інформує:

–   скільки хворих на COVID-19 у Києві виявили минулої доби;

–   про кількість хворих на коронавірус, які перебувають у лікарнях столиці;

–    як ремонтують Індустріальний шляхопровід та які ще об’єкти інфраструктури  оновлять цього року;

–    про те, як триває вакцинація в столиці та як отримати щеплення в Центрі вакцинації.

Онлайн-трансляція брифінгу - на сайті міського голови, на YouTube-каналі КМДА, на Facebook-cторінці КМДА та на Facebook-сторінці Віталія Кличка.

Добрий день!

Я продовжую інформувати вас про ситуацію у столиці та дії міської влади. Спершу – про коронавірус.

Ситуація із кількістю нових випадків захворювання у столиці дещо стабілізувалася. Але будьмо обережними і давайте не забувати про елементарні правила безпеки! Адже вірус нікуди не подівся і фахівці не виключають наступної його хвилі.

Минулої доби в місті виявили 566 інфікованих. Померли 11 людей – 4 жінки та 7 чоловіків. Усього за період пандемії у столиці 5116 летальних випадків від вірусу. А підтверджених випадків захворювання в місті на сьогодні 208439.

Серед тих, хто захворіли: 337 жінок віком від 20-ти до 89-ти років. Та 12 дівчаток від двох місяців до 17-ти років. А також 205 чоловіків віком від 18-ти до 85-ти років. Та 12 хлопчиків від трьох до 16-ти років. Захворіли, зокрема, 15 медиків.

Минулої доби у стаціонари медзакладів потрапили 49 хворих на коронавірус. А також госпіталізували 43 пацієнти з підозрою на COVID-19 та пневмоніями. Тобто загалом в лікарні за добу потрапили 92 людини.

Одужали минулої доби 3334 киянина. Усього коронавірус подолали 179584 мешканці столиці. Найбільше випадків захворювання виявили в Солом’янському районі – 140. У Дарницькому – 82. Та в Голосіївському і Дніпровському районах – по 71 випадку.

Заповненість ліжок у комунальних медзакладах сьогодні – майже 8 відсотків. Із них із киснем заповнені – понад 10  відсотків ліжок.

Загалом у стаціонарах столиці сьогодні лікуються 408 хворих на коронавірус. 320 пацієнтів – у важкому стані. Кисневу підтримку отримує 391 людина. Під апаратами ШВЛ – 12 хворих.

Хочу зазначити, що Київ залишається лідером за рівнем тестування на COVID-19. Сьогодні цей показник у столиці – понад 390 тестів на 100 тисяч населення. Іще раз нагадаю, що процедура тестування – проста і доступна для всіх, кому вона необхідна. У столиці, за направленням лікаря, тест можна здати в 71-му пункті тестування. Створені вони в амбулаторних комунальних закладах Києва. Тест за направленням лікаря – безкоштовний.

 Також медичні бригади продовжують забирати біоматеріал для тестування на COVID-19 у пацієнтів вдома. Зокрема, в людей із інвалідністю та людей похилого віку. Минулого тижня медики виїжджали до більше 515 пацієнтів.

Наступне. Про наших дітей. Місто робить усе необхідне, щоб основна сесія Зовнішнього незалежного оцінювання у столиці відбулася безпечно. Тому всі 183 школи, визначені для проведення ЗНО, отримали необхідну кількість дезінфікуючих засобів та засобів індивідуального захисту. Перед початком кожного тестування і учням, і педагогам роблять температурний скринінг. Також у кожній школі чергують медики, які можуть оперативно надати допомогу, якщо вона знадобиться.  

На жаль, як і минулого року, через пандемію, під час літніх канікул у Києві не працюватимуть пришкільні табори. Але всі заклади позашкільної освіти міста працюють протягом червня згідно свого графіку роботи. Для дітей, окрім гуртків, організували різні цікаві заходи – із дотриманням усіх карантинних норм.

Нагадаю, що 42 заклади позашкільної освіти Києва відвідують майже 80 тисяч дітей. У звичайному режимі продовжують працювати і дитячі садочки. На сьогодні, через виявлені випадки вірусу, тимчасово закриті 12 груп у 12-ти садках. Один садочок – у Шевченківському районі – через захворювання вихователів зачинили на карантин. Також на планові ремонти тимчасово закрили 7 дитсадків. Дітей перевели у садочки, що розташовані поруч. Наповненість дітей у дитячих садках – понад 46 відсотків.

І про оновлення міської інфраструктури. Столиця продовжує ремонтувати дороги, мости та шляхопроводи. До кінця цього року ми плануємо оновити 65 об’єктів.

Сьогодні триває реконструкція наступної черги Пейзажної алеї. Капітальні ремонти вулиць Льва Толстого, Чорнобильської, Милославської, кількох ділянок Великої кільцевої, що раніше перебували на балансі області. Також ми оновлюємо Ново-Костянтинівський шляхопровід. Триває, зокрема, і ремонт двох шляхопроводів на вулиці Льва Толстого – над залізницею і над річкою Либідь.

А вчора я перевірив, як відбувається капітальний ремонт Індустріального шляхопроводу. Ми всі пам’ятаємо, в якому стані ще пів року тому він перебував. Бо з моменту будівництва об’єкту – в 1977 році – там не робили капітального ремонту. А це – 44 роки! Роботи там розпочали в березні цього року. Повністю замінили аварійні елементи конструкції мосту. Влаштували сучасну гідроізоляцію, встелили новий міцний асфальт. А днями розпочали наступний етап робіт – ремонт трамвайної частини шляхопроводу.

Капітальний ремонт Індустріального шляхопроводу плануємо завершити до кінця серпня цього року. Тоді ж – і відновити рух швидкісного трамваю. Роботи здійснюють комплексно. Тому разом із оновленням шляхопроводу виконують капітальний ремонт станції «Індустріальна» лінії швидкісного трамваю – відремонтують платформи станції та її приміщення.

А зараз пропоную подивитися коротке відео про те, як тривають роботи на цьому об’єкті.

 (ВІДЕО)

 Також, зазначу, відбувається ремонт вулиці Борщагівської. Завершать її реконструкцію теж до кінця серпня. Вулиця не бачила капітального ремонту 57 років! Там зараз влаштовують верхній шар покриття проїжджої частини, ремонтують тротуари та влаштовують велодоріжки. Встановлюють опори зовнішнього освітлення. Крім того, на Борщагівському напрямку триває середній ремонт шляхопроводу на перетині Кільцевої дороги і проспекту Леся Курбаса.

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ. Питання від кількох ЗМІ. У столиці відкрили минулими вихідними Центр Вакцинації на базі Міжнародного виставкового центру. Скільки людей отримали в ньому щеплення і чи буде цей Центр і надалі працювати?

Цими вихідними, як і минулими, на базі Міжнародного виставкового центру продовжить роботу Центр вакцинації від COVID-19. Тільки минулими вихідними першу дозу вакцини там отримали майже 3,5 тисячі людей.

У Центрі вакцинації щеплення киянам роблять вакциною CoronaVac, яку надало Міністерство охорони здоров’я. Ми врахували досвід вакцинації минулими вихідними. І, щоб не було черг, розмежуємо потоки людей, які прийдуть цієї суботи та неділі. Перший потік – ті, хто зареєструвався в додатку «Дія» та отримав смс-повідомлення із запрошенням на вакцинацію. І другий – кияни, які зареєстровані в додатку, але запрошення не отримали.

Запрошені мають показати смс-повідомлення з датою, часом та номером вакцинальної бригади. У випадку запізнення можна буде отримати щеплення в порядку «живої черги».

Зазначу також, що цього тижня місто отримало від МОЗ вакцину Comirnati (Комірнаті) проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech для щеплення працівників освітньої сфери та ревакцинацію – 125 тисяч доз. І в середу почали працювати 17 пунктів вакцинації у всіх районах міста. Фахівці Держпродспоживслужби спільно з керівництвом навчальних закладів та працівниками районних секторів охорони здоров’я налагодили процес вакцинації у пунктах. На сьогодні в них щеплення отримали майже 4800 працівників освіти.

Зазначу, що керівникам освітніх закладів треба подати дані про охочих щепитися до районного відділу освіти. Після цього їх телефоном запросять на вакцинацію. Загалом у столиці вже вакцинували понад 136 тисяч людей, із них 2 дози отримали майже 16,5 тисячі. Це переважно – медики, соціальні працівники, вчителі, залучені до проведення ЗНО, паралімпійці та маломобільні громадяни.

Це вся інформація на сьогодні. Дякую за увагу! Бережіть себе!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]