Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 9 грудня (+повний текст, відео)

09 грудня 2020 року, 11:11

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко інформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих у Києві;

- яку кількість киян, хворих на COVID-19, госпіталізували;

- про масове тестування українців;

- скільки хворих на грип та ГРВІ в столиці;

- скільки шкіл та садків закриті на карантин.

Добрий день! Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Продовжую інформувати вас про ситуацію у столиці та дії міської влади. У Києві не зменшується кількість хворих на коронавірус. За минулу добу виявили ще 1728 інфікованих. 34 людини померли. Усього за період пандемії у столиці – 1498 летальних випадків від коронавірусу. А підтверджених випадків захворювання на сьогодні вже 84538.

Серед тих, хто захворіли: 983 жінки віком від 18-ти до 90-та років. Та 71 дівчинка від двох до 17-ти років. А також 611 чоловіків віком від 18-ти до 88-ми рокiв. Та 63 хлопчики від двох місяців до 17-ти років. Захворів, зокрема, і 71 медик.

До лікарень столиці госпіталізували 127 пацієнтів. Це найбільша кількість госпіталізованих за добу. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів.

Одужали за добу 636 людей. Усього коронавірус подолали 26403 мешканця Києва. Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі – 300. У Деснянському – 260. Та в Дніпровському районі – 245 випадків.

Як я сказав, у столиці збільшується кількість хворих, які потребують госпіталізації. Та пацієнтів, які перебувають у важкому стані. У стаціонарах медзакладів міста сьогодні лікується 2001 хворий на коронавірус. Із них 8 дітей. 1201 пацієнт перебуває у важкому стані. Кисневу підтримку отримує 1419 людей. Під апаратами ШВЛ – 30 хворих. Заповненість ліжок у комунальних медзакладах – майже 50 відсотків.

Також хочу нагадати, що окрім коронавірусу загострилися сезонні  захворювання. Зокрема – на грип та ГРВІ. На сьогодні у столиці зареєстрували вже понад 12,8 тисячі випадків захворювання на ГРВІ та грип. І кількість хворих збільшується. Хворіють як діти – це понад 5 тисяч. Так і дорослі – понад 7,8 тисячі киян.

Тому ще раз закликаю всіх: будьте уважними до свого здоров’я. І при перших ознаках захворювання звертайтесь до сімейного лікаря. А також дотримуйтесь елементарних правил. Це важливо!

Наступне. Щодо навчального процесу у столиці. На сьогодні в місті на карантин зачинені 4 школи. На дистанційному навчанні 939 класів у 265-ти школах. Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – 1302. Також хворіє майже тисяча педагогів.

Через виявлені випадки вірусу тимчасово закрита 191 група у 137-ми садках. 7 садочків повністю зачинені на карантин. Наповненість дітей у дитсадках сьогодні – понад 50 відсотків.

І не про коронавірус. Київрада вчора ухвалила рішення, необхідні для подальшої  роботи міської влади. Зокрема, погодила призначення кандидатур на посади чотирьох заступників голови КМДА із питань здійснення самоврядних повноважень. А також затвердила перелік та персональний склад постійних комісій.

Так, представники фракцій «Європейська солідарність» і «Слуга народу» очолять по три комісії. Представники інших фракцій – «УДАРу», «Голосу», «Єдності», «Батьківщини» та ОПЗЖ – по дві комісії.

І я на засіданні наголосив і ще раз повторю: як мер столиці, я намагаюся зробити все, щоб консолідувати всі фракції новообраної міської ради. Щоб Київрада працювала злагоджено і ефективно. Задля подальшого розвитку столиці та комфорту киян. І заради компромісу та об’єднання всіх політичних сил «УДАР» поступився своїми амбіціями. Наші депутати очолили 2 комісії, як і представники багатьох інших фракцій. Бо йдеться, насамперед, про перетворення в Києві, а не про керівництво тими чи іншими комісіями та чиїсь персональні амбіції.

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ. Питання від інформаційної агенції УНН. Чи планує Київ здійснити масове тестування на коронавірус? Наприклад про такі наміри заявив мер Львова. І чи підтримуєте ви ініціативу уряду щодо тестування населення всієї країни?

Наскільки я знаю, поки що масового тестування у Львові не передбачають. Адже згідно з рекомендаціями ВООЗ, аби воно було ефективним, треба провести декілька хвиль тестування всього населення. Тільки для одного Львова це коштуватиме приблизно 500 мільйонів гривень. Не враховуючи вартості організації тестування. Можете уявити, скільки на це потрібно коштів столиці, де населення в кілька разів більше? Тому такі речі можна робити в масштабах країни, а не того чи іншого міста.  Тоді масове тестування буде виправданим.

Як нещодавно заявив Прем’єр-міністр, уряд готує проект масового тестування. Його, нібито, хочуть провести в Києві та всіх великих містах України. На думку фахівців, таке тестування може виявити понад 25-30% безсимптомних носіїв вірусу. Але таку ініціативу уряду реалізувати буде нелегко. Зробити ПЛР-тести одразу мільйонам людей в Україні зараз – майже нереально. По-перше: у нас немає такої кількості тестів. По-друге: потрібні пересувні лабораторії, фахівці, що в них працюватимуть. І, на жаль, таких можливостей я на сьогодні не бачу.

Додам, що Київ робить найбільшу кількість тестів із усіх міст України – більше 400 на 100 тисяч населення.

Це вся інформація на сьогодні. Дякую вам за увагу!

Будьте обережними і уважно ставтеся до свого здоров’я!

Бережіть себе!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]